Zavrsen kurs kardiopulmonalne reanimacije

U organizaciji Udruženja sportske medicine Crne Gore uspješno je održan Kurs Kardiopulmonalne reanimacije sa demonstracijom rada na automatskom vanskom defibrilatoru u amfiteatru Srednje Medicinske škole u Podgorici.
Voditelj Kursa bila je dr Marijana Karišik, načelnica Odjeljenja anestezije i reanimacije Instituta za bolesti djece u Podgorici.
Cilj kursa je bio ovladavanje osnovnim znanjima i vještinama pružanja mjera kardiopulmonalne reanimacije sa obukom za upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora za široki sloj zanimanja, uključujući srednji medicinski kadar, ljekare, fizioterapeute, trenere kao i ostale uključene u rad sportskih organizacija.

DSCF4425

Veliki broj medicinskih radnika iz Podgorice ali i drugih gradova, sa velikom pažnjom pratilo je sva predavanja i zadate vježbe, što potvrđuje kvalitet samog kursa, koji su i sami polaznici u rezimeu ocijenili najvišom ocjenom.

DSCF4471

Svi polaznici kursa su veoma uspješno savladali primjenu protokola KPR-a, izvođenje tehnike masaže srca uz primjenu odgovarajućih sredstava za obezbedjivanje disajnog puta i ventilaciju.
Obzirom na veliko interesovanje kurs će biti održan i u maju mjesecu naredne godine.

DSCF4427

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top