Dnevni izvještaji

U KCCG održana komemoracija prof. dr Božidaru Bojoviću

U Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) održana je komemoracija prof. dr Božidaru Bojoviću. U čast uvaženog profesora, KCCG formiraće dobrovoljni fond za pomoć djeci koja su oboljela od dijabetesa tip 1 i koji će nostiti njegovo ime. To je poručila direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović i naglasila da će KCCG biti prvi donator nakon završetka administrativnih procedura.

Saznaj više »

KCCG najbolja ustanova 2021. godine: Ima bolesti osim COVID-a, radili sve vrijeme na svim frontovima

Godišnja nagrada Ljekarske komore Crne Gore koju je dobio Klinički centar Crne Gore za najbolju zdravstvenu ustanovu je najbolja stručna ocjena u vezi sa funkcionisanjem najveće bolnice u državi. To je ocijenila direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović nakon preuzimanja nagrade koja joj je dodijeljena na svečanosti koja je organizovana na Medicinskom fakultetu u Podgorici.

Saznaj više »

U IBD-u planirano formiranje Pectus Centra

U okviru Pectus programa, koji se od nedavno sprovodi u Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), po prvi put su urađene operacije uklanjanja stranih tijela kod mališana kod kojih je prethodno operativnim putem liječen deformitet grudne kosti.

Saznaj više »

Prof. dr Samardžić danas predstavila nacionalni projekat: „Procjena jodnog statusa, razvoj i standardizacija preventivnog programa u Crnoj Gori“

Nacionalni projekat: „Procjena jodnog statusa, razvoj i standardizacija preventivnog programa u Crnoj Gori“ realizovan je uz finansijsku podršku Ministarstva nauke, odnosno, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Vlade Crne Gore (MPNKS). Nosilac projekta je Klinički centar Crne Gore (KCCG) a rukovoditeljka je prof. dr Mira Samardžić, dok je partnerska institutcija bio Centar za ekotoksikološka ispitivanja.

Saznaj više »

Klinički centar Crne Gore

Vodeća zdravstvena institucija u Crnoj Gori

Scroll to Top