Press centar

Vijesti

U Crnoj Gori po prvi put održan sastanak: „Evropske ekspertske panel grupe za liječenje dijabetesa i gojaznosti“

Pod pokroviteljstvom Centra za nauku Kliničkog Centra Crne Gore (KCCG), u Podgorici, 25. i 26. maja 2023. godine, održan je po prvi put ekspertski panel sastanak evropskog ranga, koji je okupio eminentna imena evropske dijabetologije. Tačnije, radi se o sastanku „Evropske ekspertske panel grupe za liječenje dijabetesa i gojaznosti“ (koja pokriva centralnu, južnu i istočnu Evropu), koji je imao za cilj postizanje konsenzusa i pisanje novih regionalnih preporuka u vezi sa savremenim liječenjem šećerne bolesti tipa 2 i gojaznosti, a koje će biti objavljene u eminentnom SCI/SCIE naučnom časopisu do kraja 2023. godine.

Saznaj više »

Međunarodni dan sestrinstva: Naše sestre – Naša budućnost!

Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara obilježava se u cijelom svijetu svake godine 12. maja, na godišnjicu rođenja Florens Najtingel, britanske medicinske sestre, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije. U tom cilju, Međunarodno vijeće sestara (ICN) preporučuje temu koju će medicinske sestre širom svijeta istraživati tokom godine, a ovogodišnja je definisana sloganom „Naša sestre – Naša budućnost”.

Saznaj više »

Direktorica KCCG i Odbor direktora: Zajedničkim naporima ka daljem nesmetanom odvijanju procesa rada

Klinički centar Crne Gore (KCCG), poštujući sve zakonske propise, produžio je ugovore o radu na određeno vrijeme svim zaposlenima čiji su dalji angažman predložili rukovodioci organizacionih jedinica i za čijim radom postoji nesporna potreba. Uz to, skrenuta je pažnja nadležnim službama da poštuju zakonski rok od tri dana u kom sve te zakonito sklopljene ugovore treba da dostavljaju Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK)

Saznaj više »

KCCG obilježio Svjetski dan borbe protiv lupusa: Na Trgu nezavisnosti reumatolozi dijelili savjete i promotivni materijal zainteresovanim građanima

Reumatolozi Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), u saradnji sa nacionalnim udruženjima reumatologa i pacijenata (Udruženjem reumatologa Crne Gore i Udruženjem za pomoć oboljelih od reumatskih bolesti Crne Gore), obilježili su Svjetski dan borbe protiv lupusa zdravstveno-promotivnim aktivnostima i savjetima zainteresovanim građanima na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Saznaj više »

Video

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top