Vijesti

Crnogorska komercijalna banka donirala vrijedni aparat Institutu za bolesti djece

Crnogorska komercijalna banka donirala je Institutu za bolesti djece elektrohiruršku lemilicu, u vrijednosti od 8.479 eura, koja se koristi kod širokog spektra hiruških zahvata. Donaciju su dr Saši Radoviću, direktoru Instituta za bolesti djece, predali gospodin Pal Kovač, glavni izvršni direktor Crnogorske komercijalne banke i Maja Vukčević, izvršna direktorica Sektora za korporativno upravljanje.

Saznaj više »

Međunarodni dan sestrinstva

Medicinske sestre i zdravstveni tehničari širom svijeta, svake godine 12. maja, slave Međunarodni dan sestrinstva, koji se obilježava na dan rođenja Florence Nightingale, kao osnivača savremenog sestrinstva.

Saznaj više »

OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST

Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog Centra Crne Gore (KCCG) ove godine će u maju mjesecu u okviru kampanje ranog otkrivanja melanoma, organizovati i obezbijediti zainteresovanim građanima preglede mladeža bez uputa i zakazivanja od strane izabranog doktora, četiri dana u mjesecu (6, 13, 20. i 27. maja).

Saznaj više »

Saopstenje za javnost

Djevojčica koja je rođena u srijedu, 14. aprila u Kliničkom centru Crne Gore, i to hitnim carskim rezom intubirane porodilje koja je bolovala od korone, danas je stabilno. Beba je smještena na Odjeljenju neonatologije Instituta za bolesti djece i danas diše spontano, bez respiratora.
Porodilja je preminula u petak veče, 16. aprila uslijed komplikacija izazvanih korona virusom.

Saznaj više »

REAGOVANJE KCCG

Nakon inicijalnog dolaska firme Denizler i provjere aparata UVENT koji se nalaze u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), a nakon medijske objave koju je imao vlasnik firme Denizler, sastala se komisija ove ustanove koja se sastojala od dva anesteziologa, pomoćnika direktora za inženjering i servisiranje aparata i direktorke KCCG koja je ustanovila sljedeće:

Saznaj više »

Granica Rajković: Posao socijalnog radnika nije lak

Granica Rajković radi u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) od 1980. godine. Počela je prvenstveno kao zdravstveni radnik, a posljednjih 30 godina obavlja poslove socijalnog radnika. Socijalni radnici pomažu ljudima u savladavanju i prevenciji društvenih nedaća. Do njih može doći zbog zdravstvenih i porodičnih problema, siromaštva, nezaposlenosti, bolesti zavisnosti, zbog elementarnih nepogoda i slično.

Saznaj više »

Saopštenje za javnost

Od početka pandemije do danas u KCCG oporavljeno 96.55 odsto COVID pacijenata
Od početka pandemije koronavirusa, od marta 2020. godine do danas, 8. oktobra 2021. godine, u Kliničkom centru Crne Gore liječilo se 3.770 COVID pacijenata. Riječ je o najtežim slučajevima, ne samo iz Podgorice već i iz cijele Crne Gore.

Saznaj više »

SAOPŠTENJE

Kreće skrining karcinoma dojke: Najiiskusniji radiolozi Kliničkog centra preuzeli na sebe odgovornost i obavezu da očitaju preko 2.000 snimaka sa mamografije koji su godinu i po čekali supervizore iz Slovenije

Ministarstvo zdravlja Crne Gore formiraće novu Nacionalnu komisiju za kontrolu malignih bolesti čiji je cilj unapređenje kvaliteta programa za rano otkrivanje karcinoma dojke, grlića materice i debelog crijeva kao i registra za maligne neoplazme, najavila je ministarka, dr Jelena Borovinić Bojović.

Saznaj više »

Klinički centar Crne Gore

Vodeća zdravstvena institucija u Crnoj Gori

Scroll to Top