14. novembar, Svjetski dan posvećen borbi protiv dijabetesa, #WorldDiabetesDay

Dragi pacijenti, poštovane kolege, prijatelji, sugrađani, ljubitelji biciklizma…

U organizaciji Saveza dijabetičkih društava Crne Gore, uz podršku KCCG, Udruženja Biciklo.me i Bicikliničkog pokreta taj dan obilježićemo manifestacijom „Dva točka za plavi krug“ koja će se održati na centralnom gradskom Trgu nezavisnosti, u nedjelju, 13.11.2022 u 11h.

Na tom mjestu će biti postavljen štand na kome će našim sugrađanima medicinske sestre KCCG provjeravati nivo šećera u krvi, volonteri će djelili edukativni materijal i promotivne majice, a ljekari davati savjete i preporuke vezane za dijabetes. Istovremeno će organizatori skupa davati izjave medijima koji će informisati o događaju.

Simbolično u 5 min do 12h, dakle 11.55h će krenuti promotivna vožnja biciklima rutom koja će biti obezbjeđivana od strane policije. U vožnji će učestvovati aktivisti, pacijenti, ljekari, zainteresovani gradjani. Pozovite svoje prijatelje, djecu, članove porodica, komšije da nam se pridruže. Vožnja će se završiti nakon priblizno 30 min na istom mjestu, dakle napravićemo krug kao simbol borbe protiv djabetesa, čime bi manifestacija bila završena.

Pridružite nam se. Zajednički upozorimo na činjenicu da je dijabetes sve prisutniji i da kao tiha pošast ugrožava sve nas. Podržimo naše pacijente, vodimo računa o našem zdravlju, promovišimo zdrave stilove života.

Dva točka za plavi krug! Mijenjajmo dijabetes!

Pozivamo medije da izvještavaju sa događaja.

 

Dr Đorđije Krnjević,
Direktor Interne klinike KCCG

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top