Vijesti

Mirjana Perković – Prva žena zaštitar u KCCG

Klinički centar Crne Gore (KCCG) uvijek će prihvatati i podržavati rodnu ravnopravnost. Iako zaposleni naše ustanove čine pretežno ženski koletiv, ima organizacionih jedinica u kojima su pojedini poslovi bili ranije rezervisani samo za muškarce. Međutim, sve češće žene, rame uz rame, sa svojim kolegama obavljaju jednako kvaliteno “muške polove”.

Saznaj više »

Prof. dr Muštak: Nove hirurške metode u Crnoj Gori

Svjetski priznati dječiji urolog prof. dr Imran Muštak (Imran Mushtaq) iz eminentne bolnice Great Ormond Street Hospital u Londonu, tokom posjete Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), sa stručnim timom Odjeljenja za dječiju urologiju Instituta za bolesti djece (IBD), operisao je najsavremenijim metodama troje mališana. U pitanju su operacije kod kompleksnih anomalija uretera (mokraćne cijevi) i urođenih suženja na bubrezima. Operacije su tekle planiranom dinamikom a postoperativni oporavak djece je odličan.

Saznaj više »

Obavještenje za javnost

Obavještavamo javnost da je Klinički centar Crne Gore, a sve u interesu naših pacijenata, izmijenio postupak dostavljanja potrebnih stvari od strane rodbine. Od sada rodbina pacijentima koji su na bolničkom liječenju u svim organizacionim jedinicama, stvari koje su dozvoljene, može dostavljati svakog dana u periodu od 12h do 14h na info pultu glavne zgrade a koje će, zatim, osoblje predavati pacijentima istog dana u periodu od 14h do 15h.

Saznaj više »

Predsjednica Ljekarske komore: Stručna javnost da ne unosi nemir, liječenje u CG u skladu sa savremenim protokolima

Predsjednica Ljekarske komore i pomoćnica direktorice Kliničkog centra Crne Gore, dr Žanka Cerović upozorila je da se u dijelu javnosti u posljednje vrijeme plasira veliki broj špekulacija i netačnih informacija, zbog čega stručnu javnost poziva da ne unosi dodatni nemir ili sumnju u medicinsko postupanje koje se u zdravstvenom sistemu Crne Gore sprovodi isključivo saglasno savremenim protokolima liječenja. Svaki vid špekulacija, kako je naglasila, nanosi nesagledivu štetu upravo zdravlju građana.

Saznaj više »

POZIV ZA MEDIJE

Poštovane/i,
Nacionalni projekat: „Procjena jodnog statusa, razvoj i standardizacija preventivnog programa u Crnoj Gori“ realizovan je uz finansijsku podršku za naučnoistraživačke projekte Ministarstva nauke, odnosno, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Vlade Crne Gore kao i učešće Kliničkog centra Crne Gore (KCCG). Nosilac projekta je KCCG, a rukovoditeljka je prof. dr Mira Samardžić.

Saznaj više »

IDEA URUČILA VRIJEDNU DONACIJU INSTITUTU ZA BOLESTI DJECE

Udruženim snagama sa potrošačima i uspješnom misijom Delfina Nina i Morsovaca, IDEA je donirala 5 000 eura Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Instituta za bolesti djece. U sakupljanju donacije učestvovali su svi potrošači koji su do kraja novembra po posebnoj cijeni kupili ovu plišanu igračku.
I ove godine, program lojalnosti oplemenjen je društveno-odgovornom akcijom. Od svake prodate igračke Delfino Nino, IDEA je odvajala jedan euro i sakupljani iznos uručila pomenutoj instituciji za prioritetne potrebe.

Saznaj više »

Klinički centar Crne Gore

Vodeća zdravstvena institucija u Crnoj Gori

Scroll to Top