NAJAVA ZA MEDIJE – 60 GODINA INSTITUTA ZA BOLESTI DJECE: NAJBOLJI POČETAK ŽIVOTA ZA SVAKO DIJETE

Donacija savremene opreme u vrijednosti od 92,000 eura Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) od strane UNICEF-a i njegovog Poslovnog savjeta za prava djeteta, Rotary klubova i Međunarodnog kluba žena, omogućiće bolji kvalitet njege za prijevremeno rođene bebe u Crnoj Gori.

Povodom 60-te godišnjice od osnivanja IBD-a, donacija najsavremenije opreme u vrijednosti od 92.000 eura, obezbijeđena je Centru za neonatologiju zahvaljujući zajedničkoj akciji UNICEF-a i kompanija koje su članice UNICEF-ovog Poslovnog savjeta za prava djeteta, Rotary klubova širom zemlje i Međunarodnog kluba žena Crne Gore.

Donirana oprema uključuje neonatalni respirator, inkubatore, električne fotelje za majke i bebe radi lakšeg ostvarivanja kontakta „koža na kožu“, monitor ambijentalne buke, frižidere za skladištenje majčinog mlijeka, krevetiće za bebe i drugo.

60 GODINA IBD-a

Tim povodom, u utorak 29. novembra u 10 sati, u amfiteatru Instituta za bolesti djece, biće organizovana press konferencija na kojoj će govoriti  dr Ljiljana Radulović, direktorka Kliničkog centra Crne Gore, dr Velibor Majić, direktor Instituta za bolesti djece, dr Danojla Dakić, pedijatar-neonatolog, Zorica Blagojević, majka  dijece koja su liječena u Centru za neonatologiju, Huan Santander, šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori i Sanja Mugoša, predsjednica Rotary kluba Podgorica.

Donacija odražava zajedničku viziju svih partnera i želju da se podrže najosetljiviji članovi našeg društva – prijevremeno rođene bebe. Ovom donacijom značajno će se unaprijediti stepen opremljenosti jedine službe za intenzivnu njegu novorođenčadi u Crnoj Gori, kako bi se poboljšali uslovi za njihovo liječenje, opstanak i razvoj.  

Institut za bolesti djece Crne Gore osnovan je prije 60 godina uz podršku UNICEF-a.  UNICEF-ov Poslovni savjet osnovan je sredinom prošle godine i okuplja predstavnike privatnog sektora kako bi se ujedinili napori i resursi za društveno odgovorne inicijative koje će dovesti do konkretnih, održivih i pozitivnih promjena u životima djece. Ovo je njegova prva akcija koju su podržali One, Mtel, Crnogorski Telekom, Crnogorska komercijalna banka, NLB banka, Lovćen banka, Mercator, Aerodromi Crne Gore, Privredna komora Crne Gore, Savjet stranih investitora u Crnoj Gori i Asocijacija menadžera.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top