Aktivno 5.300 višestrukih uputa, ima pacijenata koji su za jedan pregled zauzeli i šest termina

Klinički centar Crne Gore (KCCG) ustanovio je jedan od bezrazložnih uzroka dužeg čekanja na određene specijalističke i subspecijalističke preglede u našoj ustanovi.

U ovom trenutku, aktivno je preko 5.300 višestrukih uputa za jedan pregled. To, u praksi, znači da smo uočili brojne pacijente koji za jedan pregled kod npr. kardiologa imaju čak i do šest zakazanih termina.

Nakon uočenog problema, KCCG je informatički onemogućio dalje zakazivanje višestrukih uputa za jedan isti pregled. Postojeći višestruki uputi biće izbrisani, a pacijente ćemo o realnom terminu informisati, pa ih molimo da odgovaraju na dolazne pozive sa broja 020/412-495.

Osim toga, uputićemo poziv svim domovima zdravlja koji imaju opšte bolnice na svojoj teritoriji, a u kojoj rade ljekari odgovarajuće specijalnosti, da koriste tu mogućnost kao primarnu a ne da, kao i do sada, sve pacijente odmah upućuju ka KCCG koji je i jedina zdravstvena ustanova tercijarnog nivoa u državi.

KCCG nastavlja da radi predano kao i do sada, a u cilju obezbjeđivanja što bolje i efikasnije zdravstvene zaštite u državi, nadamo se da će sve kolege iz ostalih zdravstvenih ustanova, pod nadzorom i uz pomoć Ministarstva zdravlja, maksimalno pomoći u ostvarenju te ambicije.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top