Ambasada Republike Poljske donira Kliničkom centru stomatološku opremu

            Danas je u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) potipsan ugovor o donaciji Ambasade Republike Poljske u Crnoj Gori. Predmet ugovora je nabavka stomatološke opreme (stomatološka stolica, stolica za zubnu tehniku i fiziodispenzer) ukupne vrijednosti 25.000 evra, a u cilju realizacije projekta KCCG pod nazivom „Unapređenje uslova za pružanje stomatološke njege od strane Kliničkog centra Crne Gore”.

Donaciji Ambasade Republike Poljske u Crnoj Gori

Ugovor o donaciji potpisali su Nj. E. Andžej Papiež, ambasador Republike Poljske u Crnoj Gori i dr Ljiljana Radulović, direktorica Kliničkog centra Crne Gore.

“Veliko mi je zadovoljstvo što će zahvaljujući programu poljske razvojne saradnje „Poljska pomoć“ pacijenti i ljekari iz Crne Gore moći da dobiju opremu koja će unaprijediti kvalitet pružanja stomatoloških usluga u Kliničkom centru Crne Gore”, rekao je ambasador Papiež.

Ambasador Poljske u Crnoj Gori Andžej Papiež

On je kazao da ga raduje nastavak dobre saradnje Kliničkog centra Crne Gore i Poljske.  

“Pomoć Vlade Republike Poljske je simbol već tradicionalnog i dokazanog prijateljstva naših zemalja i podrške Poljske Crnoj Gori na putu integracija sa Evropskom unijom. Želim da istaknem da je potpisivanje ugovora znak dobrih bilateralnih odnosa Poljske sa Crnom Gorom, nakon dvije uspješno realizovane donacije u 2019. i 2022. godini  – aparat dermatom za transplantaciju kože Institutu za dječije bolesti i ultrazvučnog aparata za potrebe Klinike za neurologiju, kazao je ambasador Papiež.

Dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG i dr Snežana Ražnatović, direktorica Stomatološke poliklinike KCCG

“Uputio bih zahvalnost direktorici KCCG, ljekarima i medicinskom osoblju KCCG na doprinosu razvoju poljsko-crnogorske saradnje kroz neprocjenjivi angažman u liječenju poljskih turista kojima je medicinska pomoć u Crnoj Gori bila potrebna u protekloj turističkoj sezoni”, istakao je ambasador Papiež.

Zahvaljujući se na još jednoj vrijednoj donaciji ambasade i naroda Republike Poljske našoj ustanovi, dr Radulović je kazala da joj je drago što je opredijeljena Stomatološkoj poliklinici KCCG-a, jedinoj javnoj zdravstevnoj ustanovi u Crnoj Gori za liječenje bolesti zuba, podsjećajući da je Stomatološka poliklinika i nastavna baza Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

“Zadovoljstvo mi je da su i ove godine Ambasada i narod Republike Poljske odlučili da podrže razvojne projekte KCCG. Mi smo za posljednje skoro tri godine mnogo uložili u KCCG, a što je najvažnije nastavljamo i dalje da ulažemo, ne samo u kadar već i u infrastrukturu i opremu. U tome nam značajno pomažu prijatelji naše ustanove i crnogorskog naroda, među kojima je i narod prijateljske nam Poljske. Ovogodišnja donacija učvršćuje naše tradicionalno prijateljstvo, a dosadašnja odlična saradnja daje mi za pravo da cijenim da ćemo se i dalje sastajati ovakvim povodima”, kazala je dr Radulović.

Ambasador Poljske u Crnoj Gori Papiež potpisiju ugovor o donaciji
Dr Ljiljana Radulović potpisuje ugovor o donaciji

 “Donirana oprema unaprijediće uslove rada medicinskom osoblju Stomatološke poliklinike koji pruža usluge crnogorskim osiguranicima, ne samo iz Podgorice, već iz cijele Crne Gore. Pored dječije i preventivne stomatologije, oralne hirurgije, protetike i drugih stomatoloških usluga, posebno smo ponosni što timskim radom, uz podršku anesteziologa, osoblja Instituta za bolesti djece, klinika za ORL i MFH, mi smo jedina javna zdravstvena ustanova koja pruža usluge najvulerabilnijoj kategoriji pacijenata – osobama sa smetnja u razvoju. Zato ova donacija zaslužuje posebnu pažnju na radost naših pacijenata i osoblja”, naglasila je dr Radulović.

Dr Ražnatović, dr Radulović i ambasador Poljske u Crnoj Gori Papiež

“Koristim priliku da u ime zaposlenih i naših pacijenata uputim iskrenu zahvalnost Vama lično, osoblju Ambasade i narodu Poljske što svojim djelovanjem njegujete dokazano prijateljstvo između naša dva naroda. Solidarnost i prepoznavanje potreba drugih je najsvjetija misija svih nas”, kazala je dr Radulović.

Dr Radulović i ambasador Papiež

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top