Ambasada Republike Poljske donirala ultrazvučni aparat Kliničkom centru

Sa potpisivanja ugovora
Sa potpisivanja ugovora

Ambasada Republike Poljske u Crnoj Gori donirala je Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) 25.000€ za nabavku ultrazvučnog aparata. Ugovor o donaciji potpisali su Nj. E. Artur Dmohovski (Artur Dmochowski) – ambasador Republike Poljske u Crnoj Gori i dr Ljiljana Radulović, direktorica Kliničkog centra Crne Gore. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Dragoslav Šćekić, medicinski direktor KCCG, dr Zoran Terzić i zamjenica ambasadora Poljske gospođa Monika Dmohovska.

Nakon potpisivanja ugovora u KCCG
Nakon potpisivanja ugovora u KCCG

Ministar zdravlja zahvalio je poljskom ambasadoru na vrijednoj donaciji i podsjetio na velikodušnu podršku Poljske tokom cijelog COVID perioda kada su pomogli kroz donaciju vakcina protiv koronavirusa. Šćekić je posebno naglasio značaj solidarnosti i činienicu da zdravlje ne poznaje granice i da je Crna Gora posvećena zdravstvenoj zaštiti kako svojih građana, tako i turista i stranih državljana koji borave u našoj zemlji.

„Svaka pomoć u tom pravcu nam je dobrodošla“, poručio je ministar Šćekić.

Ministar zdravlja Crne Gore, Dragoslav Šćekić
Ministar zdravlja Crne Gore, Dragoslav Šćekić

Zahvaljujući se na vrijednoj donaciji, dr Radulović podsjetila je da ovo nije prva donacija crnogorskom zdravstvenom sistemu ambasade i naroda Republike Poljske.

“Pored činjenice da naša država ulaže značajna sredstva i velike napore u poboljšanju i unapređenju zdravstvene zaštite crnogorskim osiguranicima, podrška prijatelja Crne Gore i KCCG-a su od velikog značaja za cjelokupno društvo i značajno doprinose podizanju kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga našim pacijentima. Naše tradicionalno prijateljstvo potvrđeno je još jednom vrijednom donacijom. Ovim činom ambasada Poljske dokazala je da nije samo posvećena unapređenju međudržavnih odnosa između naše dvije zemlje, već se sa velikim senzibilitetom i pažnjom brine i o potrebama crnogorskih građana”, naglasila je dr Radulović.

Dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG
Dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG

“Iskreno se zahvaljujem u ime zaposlenih i naših pacijenata Vama lično i ambasadi Poljske što ste prepoznali potrebe KCCG i crnogorskog naroda jer se u našoj usnaovi liječe najteži pacijenti ne samo iz Podgorice već i iz cijele Crne Gore. Moram podsjetiti da mi zbrinjavamo i strane državljane koji iz bilo kojeg razloga borave u Crnoj Gori”, istakla je dr Radulović.

Dr Ljiljana Radilović, Dragoslav Šćekić i ambasador Poljske Artur Dmochowski
Dr Ljiljana Radilović, Dragoslav Šćekić i ambasador Poljske Artur Dmochowski

Ambasador Republike Poljske u Crnoj Gori Artur Dmohovski je prilikom potpisivanja ugovora sa KCCG kazao da mu je prije svega drago što će zahvaljujući akciji „Poljska pomoć“ crnogorski pacijenti i ljekari moći da dobiju savremenu medicinsku opremu koja će im pomoći u dijagnosticiranju i liječenju. Donacija Poljske Vlade Kliničkom centru značajno će poboljšati nivo zdravstvenih usluga. Takođe je izrazio zadovoljstvo nastavkom saradnje Kliničkog centra Crne Gore i Poljske i nadu da će se ona razvijati u narednom periodu, kako u pogledu tehničko-tehnološke modernizacije, tako i u oblasti naučne razmjene medicinskog osoblja.

Ambasador Republike Poljske u Crnoj Gori, Artur Dmochowski
Ambasador Republike Poljske u Crnoj Gori, Artur Dmochowski

“Ova donacija je mali simbol tradicionalnog i dokazanog prijateljstva naših zemalja i podrške Poljske Crnoj Gori na putu integracija u Evropsku uniju. Potpisivanje ugovora je još jedan znak solidarnosti Poljske sa Crnom Gorom, nakon donacije uređaja za transplantaciju Institutu za dječije bolesti i transporta dezinfekcionih sredstava i zaštitnih maski tokom pandemije Covid-19”, istakao je ambasador Dmohovski.

Ambasador Republike Poljske sa direktoricom KCCG dr Ljlijanom Radulović, ministrom zdravlja Crne Gore Dragoslav Šćekić i medicinski direktor KCCG dr Zoran Terzić
Ambasador Republike Poljske sa direktoricom KCCG dr Ljlijanom Radulović, ministrom zdravlja Crne Gore Dragoslav Šćekić i medicinski direktor KCCG dr Zoran Terzić

Ambasador je zahvalio i ministru zdravlja Dragoslavu Šćekiću na doprinosu razvoja poljsko-crnogorske saradnje i na ličnom angažmanu u liječenju poljskih turista kojima je neophodna medicinska pomoć u Crnoj Gori tokom protekle turističke sezone.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top