Ambasada Republike Poljske uručila ultrazvučni aparat Klinici za neurologiju

Ambasada Republike Poljske u Crnoj Gori donirala je ultrazvučni aparat Klinici za neurologiju Kliničkog centru Crne Gore (KCCG), čija vrijednosti iznosi 25.000 eura. Pomoću aparata, Klinika za neurologiju od sada će moći raditi snimanje krvnih sudova vrata, koji se do sada radio u Centru za radiološku dijagnostiku.

Aparat koji je donirala Ambasada Poljske

Ambasador Republike Poljske, gospodin Artur Dmochowski, istakao je da mu je drago što crnogorski pacijenti i ljekari dobijaju savremenu medicinsku opremu.

“Pomoć poljske Vlade Kliničkom centru značajno će poboljšati nivo zdravstvenih usluga. Raduje me i nastavak saradnje KCCG i Poljske i nadam se da će se ona razvijati u narednom period, kako u tehničko-tehnološkoj modernizaciji, tako i u oblasti naučne razmjene medicinskog osoblja. Ova donacija je simbol tradicionalnog prijateljstva naših zemalja i podrške Poljske Crnoj Gori na putu intergracija sa Evropskom unijom” kazao je gospodin Dmochowski.

Ambasador Poljske Artur Dmochowski

 “Ultrazvučni aparat je još jedan znak solidarnosti Poljske sa Crnom Gorom, nakon donacije aparata za transplantaciju Institutu za bolesti djece i transporta dezinfekcionih sredstava i zaštitnih maski tokom pandemije COVID-19” podsjetio je gospodin Dmochowski.

Sa primopredaje ulatrazvučnog aparata KCCG

 “Zahvaljujem i Ministarstvu zdravlja Crne Gore na doprinosu razvoja poljsko-crnogorske saradnje i na angažmanu u liječenju poljskih turista kojima je bila potrebna medicinska pomoć u Crnoj Gori tokom protekle turističke sezone”, zaključio je ambasador Dmochowski.

Dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG

 “Klinika za neurologiju od danas je bogatija za novi aparat. Zahvaljujući ovom aparatu, prvi put na Klinici za neurologiju, radiće se kolor dopler krvnih sudova vrata”, izjavila je direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović, koja je naglasila da se ovaj pregled do sada radio u Centru za radiološku dijagnostiku.

Ultrazvučni aparat

 “Zato će ovaj aparat, bez obzira na njegovu materijalnu vrijednost, zaista biti od neprocjenjive važnosti za naše pacijente. Ova metoda, u načelu, primjenjivana je kod pacijenata sa moždanim udarom ili drugim oboljenjima krvnih sudova mozga. Činjenica da pacijenti Klinike za neurologiju, ovaj pregled, više neće morati da rade u Centru za radiološku dijagnostiku, znači da ćemo rasteretiti i cijenjene kolege. Takođe, po prvi put, bićemo u mogućnosti da u KCCG radimo transkranijalni dopler. U ime cijelog KCCG zahvaljujem na današnjem gestu, ali i na kontinuiranoj podršci koju pružate najvećoj zdravstvenoj ustanovi u zemlji”, zaključila je dr Radulović.

Dr Sandra Vujović, dr Slaviša Peruničić, dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG, Slađana Ćorić, državni sekretar Ministarstva zdravlja i ambasador Artur Dmochowski

U ime Ministarstva zdravlja na dosadašnjoj uspješnoj saradnji sa Ambasadom Republike Poljske zahvalila se državna sekretaka dr Slađana Ćorić, ističući da se nada da će ubuduće saradnja biti intenzivnija i da će biti zadovoljni uslugama crnogorskog zdravstvenog sistema naročito turisti koji dolaze iz Poljske.

Dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG i ambasador Poljske Artur Dmochowski

Na primopredaji donacije, pored ambasadora Artura Dmochowskog, direktorice KCCG-a dr Ljiljane Radulović i državne sekretarke Ministarstva zdravlja dr Slađane Ćorić prisusvovali su i zamjenica ambasadora Poljske gospođa Monika Dmochowski, direktor Klinike za neurologiju dr Slaviša Peruničić i specijalistkinja neurologije dr Sandra Vujović koja je edukovana da radi dijagnostiku krvnih sudova vrata i mozga sa ovim aparatom.

Obilazak doniranog ultrazvučnog aparata
Obilazak Klinike za neurologiju sa ambasadorom Arturom Dmochowskim
Obilazak Klinike za neurologiju

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top