Arhitektonski biro „ING – INVEST“ iz Danilovgarda donirao je Glavni projekat za adaptaciju prostrora za potrebe Centra za medicinsku genetuki i imunologiju

„ING – INVEST“ d.o.o. iz Danilovgarda donirao je  Kliničkom centru Crne Gore Glavni projekata za adaptaciju dijela prostora prvog sprata glavne zgrade (prostor gdje je nekada bio Centra za transfuziju) u vrijednosti 8.500,00€. Projekat je dr Jevtu Erakoviću, direktoru Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) danas uručio vlasnik „ING – INVEST-a“ arhitekta Radulović Veselin-Bato, dipl. ing. Navedeni prostor biće adaptiran za potrebe Centra za medicinsku genetiku i imunologiju (CMGI).

KCCG je jedina zdravstvena ustanova u Crnoj Gori koja sprovodi genetsku i imunološku dijagnostiku. Centar je osnovan 2000. godine i pred­stavlja značajan segment naše ustanove namijenjen savremenoj dijagnostici genomskih oboljenja i poremećaja imunskog sistema. Oko 11.000 pacijenata godišnje ostvari neophodnu dijagnostiku u CMGI, uključujući i prenatalnu dijagnostiku za sve trudnice iz Crne Gore koje su u povećanom riziku od naslednih bolesti.

 

Imajući u vidu značaj CMGI, ne samo za KCCG već i za crnogorski zdravstveni sistem uopšte, koji je do sada funkcionisao u ograničenom prostoru, dr Erakvić i gdin Radulović  izrazili su obostrano zadovoljstvo realizaciojom ove vrijedne donacije. Adaptacijom novog prstora obezbijedićemo bolje uslove za rad CMGI.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top