Autizam nije samo riječ! – Pričam ti priču

Fondacija „Ognjen Rakočević“ uručila je danas slike direktorici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG)  dr Ljiljani Radulović (koju je u njeno ime primio dr Predrag Bajić), predsjedniku Odbora direktora KCCG, dr Predragu Bajiću i direktoru Instituta za bolesti djece (IBD), dr Veliboru Majiću, kao znak zahvalnosti za ostvarenu saradnju sa našom ustanovom. Slike imaju posebnu vrijednost jer su ih naslikala djeca sa autizmom.

Autizam nije samo riječ! Pričam ti priču.

Podsjećamo da je KCCG prošle godine sa posebnim senzibilitetom, podržao inicijativu Fondacije „Ognjen Rakočević“ da se osobama sa smetnjama u razvoju obezbijede kartice pritupačnosti uz koje bez čekanja obavljaju preglede kod ljekara u ambulantama naše ustanove. Podsjećamo takođe da je ove kartice i finansijski podržao KCCG.

Klinički centar Crne Gore obilježio dan svjesnosti o autizmu
Baloni koji su sa krova glavne zgrade KCCG pušteni u vazduh

Fondacija tokom ove sedmice, u susret Svjetskom danu svjesnosti o autizmu (2. april), ima niz aktivnosti u cilju skretanja pažnje na ovaj zdravstveni problem a time i podizanju svijesti o autizmu. KCCG je i ove godine podržao aktivnosti Fondacije. S tim u vezi, jedna od članica Fondacije, koja je ujedno i član našeg kolektiva, zaposlena u Centralnoj jedinci intenzivnog liječenja Klinike za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola, medicinska sestra Sabina Decević, je sa kolegama na krovu glavne zgrade KCCG-a raširila transparent na kojem je pisalo „Autizam nije samo riječ!“ – „Pričam ti priču“. Uz transparent su u vazduh pustili plave balone, jer je plava boja jedan od simbola autizma.

Sabina Decević, medicinska sestra, dr Velibor Majić, direktor IBD-a, Valentina Rakočević iz fondacije "Ognjen Rakočević" i dr Predrag Bajić, predsjednik borda direktora KCCG
Sabina Decević, medicinska sestra, dr Predrag Bajić, predsjednik borda direktora KCCG i Valentina Rakočević iz fondacije "Ognjen Rakočević"
Sabina Decević, dr Velibor Majić, direktor IBD-a i Valentina Rakočević

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top