Biblioteka za slijepe donirala Kliničkom centru audio publikacije

Biblioteka za slijepe Crne Gore iz svog knjižnog fonda donirala je 50 audio publikacija Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) od kojih je 10 opredijeljeno za Institut za bolesti djece (IBD) a 40 za ostale organizacione jedinice naše ustanove.

Donaciju je direktorici KCCG dr Ljljani Radulović uručio direktor Biblioteke Božidar Denda. Primopredaji donacije su prisustvovali i dr Velibor Majić, direktor IBD-a KCCG-a i bibliotekarke u Biblioteci za slijepe Crne Gore Seada Nikočević i Ana Đurović.

– Imajući u vidu da su audio publikacije u novije vrijeme sve popularnije i s obzirom na to da su pristupačne za sve ljubitelje knjige i čitanja u raznim situacijama i prilikama, željeli smo da iz svog fonda opredijelimo jednu zbirku audio publikacija koje će biti od koristi i pomoći kako zaposlenima, tako i pacijentima u Kliničkom centru, u skladu sa procjenom nadležnih i praksom koja je primjenljiva, kazao je ovim povodom direktor Biblioteke Denda.

 

Sa uručenja donacije Biblioteke za slijepe Crne Gore Kliničkom centru

Direktirica se zahvalila na ovoj donaciji čija vrijednost nadmašuje materijalnu i istakla da društvo u cjelini mora svakodnevno da unapređuje kvalitet života svih građana, a posebno vulnerabilne populacije. Publikacije će biti na raspolaganju zaposlenima i pacijentima KCCG-a.
            – Mislim da je KCCG vodeća ustanova u državi koja sa posebnim pijetetom brine, ne samo o zdravlju naših osiguranika, već i njihovim potreba, a posebno o vulnerabilnoj kategoriji. U tom cilju smo podržavali i uvijek ćemo podržavati sve aktivnosti institucija, NVO, udruženja i pojedinaca koje se odnose na unapređenje kvaliteta života naših građana. U našoj ustanovi rade osobe sa oštećenim vidom i sa ponosom naglašavam da svoje radne zadatke obavljaju visoko profesionalno, o čemu najbolje potvrđuju zahvalni pacijenti, naglasila je dr Radulović.

            Dr Radulović je ovim povodom Dendi uručila zahvalnicu.

Donirane audio publikacije

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top