“Brže do ljekara” ostvario očekivanja: Za samo 83 dana KCCG zakazao preko 30 hiljada specijalističkih pregleda i kontrola

Novi sistem zakazivanja pregleda, koji pacijentima omogućava da termine za specijalističke, subspecijalističke preglede i kontrole dobiju u Klničkom centru Crne Gore (KCCG), ostvario je sva očekivanja.

Od 1. januara do 24. marta, interno, u našoj ustanovi, zakazano je 14 hiljada specijalističkih pregleda i preko 16 i po hiljada kontrola. To ukupno čini preko 30 hiljada zakazanih pregleda za samo 83 dana. KCCG, dakle, dnevno, bez vraćanja pacijenata izabranom ljekaru, zakaže preko 360 pregleda.

U ovom periodu preko hiljadu uputa zakazano je kod oftalmologa, radiologa, neurologa i kardiologa.

Takođe, najveći broj kontrola od preko hiljadu do preko pet hiljada, zakazano je u Institutu za bolesti djece, Institutu za onkologiju, na Internoj klinici i na Klinici za očne bolesti.

U istom periodu na Poliklinici KCCG obavljeno je preko 153 hiljade pregleda i dijagnostičkih procedura. Dnevno, dakle, u prosjeku, Poliklinika KCCG uradi preko 1.800 pregleda i dijagnostičkih procedura. 

 

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top