CEDIS Nastavlja sa donacijama Kliničkom centru

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) donirao je blizu osam hiljada eura za potrebe Kliničkog centra Crne Gore (KCCG). Ovo je još jedna u nizu vrijednih donacija CEDIS-a našoj ustanovi, a donirana sredstva su namijenjena Klinici za ginekologiju i akušerstvo i Klinici za očne bolesti. CEDIS je od 2017. godine, uključujući i ovogodišnje donacije, Kliničkom centru donirao preko 160 hiljada eura.

Vladimir Čađenović, izvršni direktor CEDIS-a i dr Srđan Medan, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo

Povodom donacije, Vladimir Čađenović, izvršni direktor CEDIS-a uručio je čekove dr Srđanu Medanu direktoru Klinike za ginekologiju i akušerstvo i oftalmologu dr Biljani Stijović sa Klinike za očne bolesti. Čađenović je tom prilikom istakao čvrstu riješenost menadžemnta CEDIS-a u pravcu nastavka uspješne saradnje sa Kliničkim centrom i dodao:

Lično smatram da je briga za zajednicu čije resurse koristimo poslovni, ali i etički imperativ, upravo zbog toga i podržavam ovaj vid ulaganja. CEDIS je stabilna državna kompanija, zato je i naša obaveza prema zdravstvenim ustanovama posebno izražena. Prilikom planiranja aktivnosti kao prioritete godinama unazad ističemo zdravstvo, obrazovanje, sport i brigu za životnu sredinu. Takođe, vodimo računa da su projekti brižljivo planirani, a saradnja i podrška stabilna. Odnos koji smo izgradili sa Kliničkim centrom je upravo takav, usmjeren na dugoročne i značajne projekte koji su u interesu svih građana Crne Gore.“

Dr Medan se zahvalio CEDIS-u podsjećajući da ovo nije prva donacija ove kompanije Klinici na čijem je čelu i KCCG-u.

Uplaćena sredstva ćemo upotrebiti za nabavku opreme potrebne Dnevnoj bolnici Klinike za ginekologiju i akušerstvo, čime će se poboljšati kvalitet i omogućiti bolja dostupnost usluga koju naša Klinika pruža pacijentkinjama. Nadam se da će se uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti”, kazao je dr Medan.

 

Vladimir Čađenović, izvršni direktor CEDIS-a i dr Biljana Stijović

Dr Stijović je kazala da će donirana sredstva biti utrošena za nabavku neophodnog mobilijara na Klinici za očne bolesti.

Ova donacija, na kojoj smo neizmjerno zahvalni CEDIS-u, omogućiće nam nabavku neophodnog mobilijara od kojeg posebno izdvajamo nabavku stolica za jednodnevnu mikrohirurgiju. Medicina zahtijeva kontinuiranu nabavku opreme, čime se omogućava ljekarima da blagovremeno uvode i sprovode savremene metode liječenja. U našoj Klinici je najviše zastupljena jednodnevna hirurgija, zato nas oftalmologe posebno raduje nabavka navedenih stolica. Ponosni smo što je ova filantropska kompanija prepoznala potrebe naših pacijenata i nas ljekara i ovoga puta opredijedila donaciju našoj Klinici. Još jednom se iskreno zahvaljujem u ime pacijenata i kompletnog osoblja Klinike za očne bolesti“, kazala je dr Stijović.

Podsjećamo da je CEDIS potpisnik Sporazuma sa Kliničkim centrom, koji podrazumijeva obavezu da se do 2023. na godišnjem nivou ovoj zdravstvenoj ustanovi donira iznos od 25 hiljada eura. Donacije, realizovane prethodnih godina utrošene su za izgradnju Baby friendly odjeljenja na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, nabavku pedijatrijskog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Instituta za bolesti djece, špric pumpi za potrebe Klinike za anesteziju, kao i za adaptaciju Klinike za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.                                                                                                        

 

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top