Centar za patologiju dobio novi mikroskop

Komercijalna banka AD Budva donirala je mikroskop Centru za patologiju Kliničkog Centra Crne Gore u vrijednosti od 5.000€.

 

Tim povodom danas je održana svečana primopredaja doniranog aparata na kojoj su ispred Komercijane banke prisustvovali gdin Mirko Marojević, glavni izvršni direktor, gdin Veselin Vuković, izvršni direktor i gđa Marija Perović, direktorica Odjeljenja za marketing. U ime domaćina donaciju je primila medicinska direktorica KCCG doc. dr Snežana Raspopović i patolog prof. dr Filip Vukmirović.

 

 

Ova saradnja je samo jedan u nizu aktivnosti iz domena društveno odgovornog poslovanja koje Banka planira da ostvari u ovoj godini, u kojoj slavi 25 godina postojanja na tržištu Crne Gore.

 

Zahvaljujući se na vrijednom poklonu doc. dr Raspopović je istakla da su privredni subjekti Crne Gore spremni da podrže KCCG donirajući vrijednu i neophodnu opremu.

„Želim da istaknem da su naši privredni subjekti  i ostali veoma spremni  da nam izađu u susret u svakom momentu i da  nam pomognu u nabavci kvalitetne opreme, a to je naravno u interesu zdravlja i boljeg liječenja svih pacijenata iz Crne Gore“,  kazala je doc. dr Raspopović.

Ona se još jendom zahvalila donatorima što su prepoznali  važnost aparata koji će značajno pomoći u dijagnostici teških oboljenja.

Prof. dr Filip Vukmirović zahvalio se, takođe,  predstavnicima Banke u ime Centra za patologiju i u svoje lično ime na vrijednom poklonu.

“Ja ću iskoristiti priliku da pozdravim predstavnike Komercijalne banke Budva i da im se od srca zahvalim u svoje ime i u ime Centar za patologiju na donaciji ovog, nama veoma značajnog mikroskopa. Mikroskop je praktično naše osnovno sredstvo za rad i mi najveći dio radnog vremena provedemo upravo posmatrajući  i analizirajući preparate  na mikroskopu”, istakao je prof. dr Vukmirović.

“Dobili smo od strane Komercijalne banke Budva jedan izuzetno kvalitetan mikroskop sa optikom koja je apsolutno prilagođena uslovima i potrebama rada za ljekara specijalistu patologije. Pored mikroskopa koje imamo u Centru, ovaj mikroskop će nam značajno doprinijete i preciznijem i bržem radu na Odjeljenju.  Kao što sam već rekao, on je osnovno sredstvo za analizu  i upravo kvalitetan mikroskop omogućava  kvalitet pregleda od strane ljekara-patologa”, naglasio je on.

“Napomenuo bih da broj analiza koje vršimo u našem Centru iz godine u godinu raste i da je tokom protekle godine dostigao rekordnih 20.000 biopsija, odnosno, uzoraka tkiva koji su analizirani u našem Centru i više od 8.000 citološki, odnosno PAPA analiza”, kazao je prof. dr Vukmirović čestitajući jubilej zapsolenima iz Komercijalne banke Budva, odnosno 25 godina uspešnog poslovanja u Crnoj Gori i poželio dalji razvoj njihove oblasti.

 

“U tekućoj godini Komercijalna banka AD Budva obilježava značajan jubilej, dvadeset i pet godina postojanja u Crnoj Gori. Samim tim kroz dobre rezultate i jačanje  ukupnih poslovnih perfomansi banke, drago nam je što smo ostvarili pretpostavke da značajan segment i značajan  focus u našem poslovanju u ovoj godini svakako bude i pitanje društvene odgovornosti”, kazao je ovim povodom gdin Mirko Marojević.

 

“Pitanje društvene odgovornosti je za nas obavezujuća a obavezujuće treba biti za svakog pojedinca a samim tim i za svaku kompaniju, posebno  uzimajući u obzir da svi mi poslujemo u ovoj našoj zajednici”, kazao je gdin Marojević.

 

“Samim tim, kroz društvena odgovornost, koje smo stavili u fokusu tekuće godine mi smo juče sa našim, takođe prijateljima sa Ekonomskog fakulteta potpisali značajan sporazum, gdje želimo da pomognemo edukaciju mladih ljudi i obrazovanje, a druga vrlo značajna stavka jeste pitanje zdravstva i iz tog razloga nam je zadovoljstvo što smo ovaj značajan aparat donirali Kliničkom centru Crne Gore, Odeljenju za patologiju a samim tim i stvorili uslove za njihov bolji rad a samim tim i da svim građanima Crne Gore pružimo što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu”, rekao je gdin Marojević.

 

Doc. dr Raspopović je uručila zahvalnicu našim donatorima.

 

 

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top