CKB donirala incubator Centu za neonatologiju

Crnogorska komercijalna banka i ove godine donirala je Klinički centar Crne Gore (KCCG). Ovog puta banka je obezbijedila sredstva u iznosu od 10.500,00€ za nabavku novog savremenog inkubatora za potrebe Centra za neonatologiju Klinike za ginekologiju.

Tim povodom, održana je konferencija za novinare na kojoj su se, ispred KCCG, na vrijednom poklonu zahvalili dr Vojislav Miketić, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo i dr sc. med. Lidija Banjac, načelnica Centra za neonatologiju. U ime CKB-a prisutnima se obratio izvršni direktor gdin Pal Kovač

“Danas smo se skupili povodnom jedne značajne donacije inkubatora za Odeljenje intenzivne neonatalne jedinice. Koristim priliku da Vam se srdačno zahvalim i da apostrofiram da Crnogorska komercijalna banka već više od decenije ima jedan korektan odnos prema Kliničkom centru, pogotovu prema “Dečijoj bolnici” i Odeljenju intenzivne neonatalne jedinice, tako da je svake godine prisutna sa značajnim sredstvima u smislu kupovine nama potrebnih aparata i opreme”, rekao je dr Miketić.

On izraio nadu da će se saradnja nastaviti i ubuduće i u ime KCCG gdinu Kovaču uručio zahvalnicu.

“Ispre Odjeljenja za intenzivnu njegu Centra za neonatologiju Klinike za ginekologiju i akušerstvo veliko hvala Crnogorskoj komercijalnoj banci i njenim akcionarima što misle na nas i što svake godine daruju jedan vrijedan aparat našem Odeljenju. Prošle godine je to bio kardiorespiratorni monitor sa mogućnošću bilježenja akutnog EEG-a, jedinog takvog u Crnoj Gori a ovog puta je to savremeni incubator. Hvala vam u ime naših zaposlenih i u ime naših pacijenata”, kazala je ovim povodom doc. dr Banjac.

Crnogorska Komercijalna banka, kazao je gdin Kovač, tradicionalno pomaže Klinički centar Crne Gore.

“To je već dugogodišnja tradicionalna saradnja. Banka godinama ulaže u tri ključne oblasti, a to su: zdravstvo, obrazovanje i kultura, naravno tu je i zaštita životne sredine i nauka. Ovo smatramo dugoročnom investicijom u najmlađu populaciju, dugoročnom investicijom u malde naraštaje koje vidimo kao buduće partnere”, kazao je Kovač ističući da je važno naglasiti dase radi o zajedničkoj donaciji zaposlenih u banci i Crnogorske komercijalne banke.

“Polovina sredstava opredijeljena je iz banke a polovinu sredstava su obezbijedili zaposleni svojim ličnim učešćem i participacijom, što smatramo kao zajednički doprinos i građenje društveno odgovornog poslovanja banke i zaposlenih u sredini u kojoj živimo i radimo”, naglasio je gdin Kovač najavljujući nastavak dalje saradnje.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top