Da zablista Crna Gora: Premijer s direktoricom KCCG, ljekarima, ostalim osobljem i studentima medicine promoviše ekološki aktivizam

Direktorica KCCG dr Ljiljana Radulović
Premijer Crne Gore Dritan Abazović

Predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, zajedno sa direktoricom Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), dr Ljiljanom Radulović i sa više desetina ljekara, medicinskog i nemedicinskog osoblja, ali i sa studentima medicine, kao i ekološkim aktivistima Koalicije za održivi razvoj učestvuje u akciji čišćenja kruga KCCG u kom je više zdravstvenih ustanova, kao i Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore. Akcija se sprovodi u cilju promocije i osnaživanja ekološkog aktivizma, a organizuje je KOR pod sloganom “Da zablista Crna Gora”.

Direktorica Instituta za onkologiju KCCG dr Sanja Lekić
Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore

Na terenu su danas bili i medicinski direktor, dr Zoran Terzić, pomoćnica direktora, dr Žanka Cerović, direktorka Instituta za onkologiju, dr Sanja Lekić, direktor Instituta za bolesti djece, dr Velibor Majić, direktor Interne klinike, dr Đorđije Krnjević, direktorka Infektivne klinike, dr Ivana Đuković Savović… 

Osoblje KCCG
Zaposleni KCCG

Ova ekološka akcija je jedna u nizu koje sprovodi KCCG. Mi smo, ranije, u okviru ozelenjavanja našeg užeg okruženja, zasadili hiljadu sadnica, a osim toga, konkurisali smo za instalaciju solarnih panela kako bismo maksimalno smanjili emisiju štetnih gasova i tako, shodno svojim mogućnostima, doprinijeli ozdravljenju i “čišćenju pluća” i Podgorice i Crne Gore.

Dritan Abazović, dr Ljiljana Radulović, dr Đorđije Krnjević i dr Zoran Terzić
Dritan Abazović i dr Ljiljana Radulović

KCCG će nastaviti da daje maksimalan doprinos razvoju svijesti o značaju ekološkog aktivizma. Nastojaćemo da budemo primjer svojim dvorištem iako je zahtjevno održavati površinu besprijekorno čistom imajući na umu da se svakog dana, osim više hiljada, uglavnom, odgovornih zaposlenih i pacijenata, kroz naše dvorište kreće i stotine prolaznika.

Dritan Abazović i dr Ljiljana Radulović - izjava za medije

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top