Dan otvorenih vrata – Evropski dan laboratorija

Centar za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku (CKLD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), povodom 5. novembra – Evropskog dana laboratorija, organizovaće, u ponedjeljak, 6. 11. 2023. godine, Dan otvorenih vrata.

Naime, ispred Evropske federacije za laboratorijsku medicinu (EFLM) pokrenuta je inicijativa za obilježavanjem Evropskog dana laboratorija u svim državama članicama EFLM. Ova profesija je od vitalnog značaja za svaki zdravstveni sistem i ovo je prilika da skrenemo pažnju i da je promovišemo. U tom cilju CKLD KCCG organizuje dan otvorenih vrata nizom aktivnosti koje promovišu i zagovaraju ulogu i značaj laboratorijske medicine.

S tim u vezi, u ponedjeljak, 6. novembra, u period od 10 h do 12 h ispred Poliklinike KCCG na promotivnom pultu zainteresovanim građanima medicinsko osoblje CKLD-a će dijeliti promotivne flajere sa sadržajem o značaju i primjeni laboratorijske medicine.

Takođe je organizovan dan otvorenih vrata za maturante gimnazije „Slobodan Škerović“ koji će imati priliku da obiđu CKLD i na taj način se bliže upoznaju sa ovom veoma važnom granom medicine, što mislimo da može biti značajno pred njihovu odluku o budućem pozivu.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top