Direktorica KCCG ranije poručila: Dktorima omogućiti da rade kod privatnika nakon radnog vremena po unaprijed definisanim terminima

Pojedine interpretacije da se uprava KCCG nije oglašavala u vezi sa novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti u dijelu koji se odnosi na dopunski rad nijesu istinite već, naprotiv, menadžment najveće zdravstvene ustanove u zemlji je do danas i jedini među svim javno-zdravstvenim ustanovama, koji se javno odredio prema ovoj temi, zbog čega javnost podsjećamo da je direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović više puta saopštavala svoj stav ovim povodom.
 
Konkretno, direktorica KCCG je 20. decembra, 2022. godine, ocijenila da smatra da ljekarima iz javnog zdravstva treba omogućiti da, nakon radnog vremena, dopunski rad ostvaruju i u privatnoj praksi po unaprijed definisanim terminima.
 
“Ako je to potpuno transparentno i ako doktor, poslije radnog vremena ordinira u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, ja to vidim kao dobar kompromis”, navela je dr Radulović gostujući u programu TV Vijesti. Da će se u narednom periodu naći optimalno rješenje kojim će biti zadovoljni i ljekari i građani ocijenio je, gostujući istog dana u programu RTCG i medicinski direktor, dr Zoran Terzić.
 
Suština javne rasprave je upravo u tome da se javno razmijene mišljenja i rasprave zadate teme.
 
Menadžment KCCG, imajući u vidu povećanje plata u zdravstu od 1. januara 2022. godine, a onda i regulisanje koeficijenata u julu 2022. godine, a s željom da se pružanje zdravstvene zaštite odvija neometano i u kontinuitetu, podržava razgovore i pregovore kolega čiji smo aktivni sudionici i nada se kompromisnom rješenju.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top