Direktorica KCCG: Za mjesec počinje izgradnja Klinike za mentalno zdravlje, a onda i novog objekta za još dvije klinike

Izgradnja Klinike za mentalno zdravlje počinje u narednih mjesec dok se početak izgradnje objekta u kom će biti smještene klinike za infektivne bolesti i dermatovenerologiju sa PET CT, očekuje do kraja godine. To je najavila direktorica Kliničkog centra Crne Gore, dr Ljiljana Radulović pred članovima skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

“Izuzetno smo ponosni na rezultate u sferi realizovanih i planiranih građevinskih radova u okviru KCCG o kojima se godinama samo pričalo. Mi radimo, a u fokusu su četiri nova objekta u okviru KCCG, a zahvalnost smo dužni Ministarstvu zdravlja Crne Gore i Delegaciji Evropske unije na izuzetnoj posvećenosti i podršci. Tako su budžetom za 2021. godinu izdvojena sredstva za izgradnju Klinike za mentalno zdravlje. Tender je završen, a radovi počinju u narednih mjesec. Osim toga, ranije ove godine raspisan je tender za izgradnju klinika za infektivne bolesti i dermatovenerologiju i biće zatvoren 30. juna. To znači da, ukoliko budu ispoštovane sve procedure i ako ne bude odlaganja, da nas početak radova i za ovu zgradu očekuju tokom ove godine”, precizirala je direktorica KCCG.

Osim toga, kako je naglasila, budžetom za 2021. godinu obezbijeđen je i novac za izgradnju i za izradu glavnog projekta Centra za hematologiju sa PET CT.

 

Dr Ljljana Radulović
Dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG

“U toku je finalizacija idejnog projekta kog radimo sa kolegama iz Međunarodne agencije za atomsku energiju jer moramo da ispoštujemo najviše svjetske standarde”, istakla je dr Radulović.

Tokom godine, očekuje se i raspisivanje tendera za izradu glavnog projekta za Urgentni centar za čije projektovanje i izgradnju su obezbijeđene finansije u okviru kapitalnog budžeta, dodala je ona.

“Da bismo razjasnili najvažniju stvar kojom se često manipuliše: sav novac za ove projekte obezbijeđen je u proteklih godinu. Prema zvaničnim izvještajima Državne revizorske institucije, gradnja ovih objekata se najavljivala od 2011. godine, međutim, do prošle godine za njih nikada nije realizovan nijedan cent”, poručila je direktorica KCCG.

Ona je, takođe, naglasila da se KCCG sprema i za eventualno novi talas koronavirusa “kao da će sjutra da počne”.

“Pomno pratimo situaciju u Crnoj Gori. S druge strane, pratimo i upozorenja relevantnih međunarodnih medicinskih adresa koje nas upozoravaju da nove forme BA.4 i BA.5 mogu da izazovu ozbiljnija oštećenja pluća od svega što smo do sad vidjeli. Bićemo i ostajemo stub zdravlja svake crnogorske porodice”, zaključila je ona. 

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top