Dr Đuković Savović: Monoklonska antitijela se koriste u početnoj fazi infekcije

Ministarstvo zdravlja Crne Gore, zahvaljujući donaciji Vlade SR Njemačke, obezbijedio je dodatne količine monoklonskih antitijela. Infektolog dr Ivana Đuković Savović je naglasila da se ovaj lijek koristi u početnoj fazi bolesti i da, osim alergijskih reakcija, nema neželjena dejstva.

“Crna Gora je dobila donaciju od Njemačke Vlade lijeka za borbu protiv COVID-19 u vidu monoklonskih antitijela koji je i ranije imala i koristila u liječenju COVID -19, ali sa ovom donacijim smo sigurniji za naredni period liječenja ove bolesti. Lijek je namijenjen pacijentima koji su na početku bolesti, koji imaju blagi vid bolesti, i koji imaju rizik od teških oblika bolesti. Prije svega hroničnih bolestika, starijih od 65 godina i na taj način ćemo spriječiti stvaranje teških oblika, kritičnih oblika bolesti i spriječićemo broj hospitalizacija” istakla je dr Đuković Savović.

Dr Ivana Đuković Savović - infektolog

“Lijek nema nekih neželjenih dejstava, izuzev alergijeskih reakcija, tako da je siguran i bezbjedan” pojasnila je dr Đuković Savović.

Podijeli objavu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top