Dr Vuković tražila supspecijalizaciju na lično ime dok je bila direktorica iako je znala da to radno mjesto ne postoji

Dr Sonja Nejkov, direktorica Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Zbog objektivnog informisanja javnosti, Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju obavještava građane da su navodi dr Marine Vuković o razlozima zbog kojih napušta Klinički centar Crne Gore (KCCG) istrgnuti iz konteksta o čemu postoje materijalni dokazi koji se mogu provjeriti uvidom u dokumentaciju Centra za nauku KCCG.

Zbog toga je važno da javnost zna činjenice:

  1. Dr Vuković je 2020. godine, sa mjesta tadašnje direktorice Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, predložila samu sebe za supspecijalizaciju iz medicine bola.
  2. U Planu za stručno usavršavanje za 2021. godinu navedeno je lično njeno ime iako se supspecijalizacije ne raspisuju za pojedinačne ličnosti već za njih svako ko ispunjava uslove treba i može da konkuriše. Supspecijalizaciju treba da dobije najbolji. Monopol u medicini vodi direktnom ugrožavanju javnog zdravlja.
  3. Dr Vuković je, u trenutku kada je tražila supspecijalizaciju za samu sebe iz medicine bola, odlično znala da ne postoji sistematizovano radno mjesto za tu oblast zbog čega je Centar za nauku KCCG na kraju i odbio taj zahtjev. To dokazuje isti Plan za 2021. godinu jer je tabela u kojoj treba da piše „broj ljekara po sistematizaciji“ – prazna.

Istovremeno, informišemo javnost i da su u KCCG ranije ove godine preduzeti konkretni koraci koji će, između ostalog, voditi otvaranju radnih mjesta za supspecijaliste koji nijesu predviđeni trenutnom sistematizacijom. Medicina je poput živog organizma i sistematizacija, shodno njenom razvoju, mora da joj se prilagođava. Zato je nejasno zašto se dr Vuković, dok je bila u poziciji da riješi ovaj problem i resistematizuje Centar shodno potrebama medicine i pacijenata, nije time bavila. Poštovanoj koleginici želimo uspjeh u daljem radu.

 

Dr Sonja Nejkov, direktorica Centra za fizikalnu medicinsu i rehabilitaciju

 

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top