Euro Tehnika uručila donaciju Kliničkom centru Crne Gore

Euro Tehnika MN D.O.O. Podgorica donirala je sondu za ultrazvučni aparat Kardiološkoj ambulanti Instututa za bolesti djece (IBD), čija vrijednost prelazi 11.500 evra kao i televizor, usisivač, klimu i grijalicu za potrebe Centra za sudsku medicinu, ukupne vrijednosti blizu hiljadu evra.

Prilikom uručenja donacije u IBD-u

Direktor Euro Tehnike Nebojša Milačić je kazao da mu je zadovoljstvo što je povod današnjeg okupljanja donacija koju je privredno društvo Euro Tehnika MN opredijelilo Institutu za bolesti djece i Centru za sudsku medicine Kliničkog Centra Crne Gore.

Sonda za ultrazvučni aparat u kardiološkoj ambulanti IBD-a

 “Radi se o sondi za preciznu dijagnostiku koja je vrlo važna u dijagnostici i liječenju najmlađih pacijenata. Pored ove sonde, naša kompanija je donirala još četiri aparata iz Beko asortimana kućnih proizvoda koji će poboljšati radne uslove zaposlenih Centra za sudsku medicine. Kao društveno – odgovornoj kompaniji pomoć zdravstvenoj zajednici je jedan od naših prioriteta i možemo najaviti još sličnih projekata u bliskoj budućnosti”, naglasio je on.

Direktor Euro Tehnike Nebojša Milačić

 “Iskoristio bih priliku da se zahvalim zdravstvenim radnicima u Kliničkom centru na njihovom predanom radu i posvećenosti zdravlju naših građana”, istakao je Milačić.

Direktor IBD-a, dr Velibor Majić, zahvalio se donatoru na vrijednom poklonu u nadi da će se što manje koristiti.

Dr Velibor Majić, direktor IBD-a

 „Svjedoci smo čestih donacija IBD-u što me posebno raduje kada imamo u vidu da je ovo jedina bolnica u Crnoj Gori specijalizovana za liječenje naše najmlađe populacije. U ime najmlađih pacijenata, njihovih roditelja, osoblja IBD-a i svoje lično ime najiskrenije Vam se zahvaljujem na vrijednoj donaciji u nadi da će naši kardiolozi što manje koristiti doniranu sondu. O samoj sondi više će Vam reći načelnik Odjeljenja za kardiologiju dr Draško Nikčević, pedijatar-kardiolog, a ja moram da naglasim da sam kao direktor i kao ljekar zaista ponosan na sve društvne subjekte i pojedince koji imaju sluha i senzibiliteta, želje i volje da filantropskim aktivnostima doprinesu unaprjeđenju zdravstvenog sistema. Savremena medicina je izuzetno skupa tako da pored opredijeljenih budžetskih sredstava veoma su nam važne i vaše donacije. Drago mi je da je i Vaša kompanija, koja je na crnogorskom tržištu prepoznata po kvalitetu, prijatelj najvažnije zdravstvene ustanove u našoj državi. Mi brinemo o zdravlju najosjetljivije populacije, naše djece, koja su budućnost naše države. Zato vam još jednom upućujem iskrenu zahvalnost na ovom humanom činu“, kazao je dr Majić.

Dr Draško Nikčević, načelnik Odjeljenja za kardiologiju IBD-a

Dr Draško Nikčevič, načelnik Odjeljenja za kardiologiju IBD-a je pojasnio da je donirana sonda S9-2 napredna pedijatrijska sonda izrađena u PureWave tehnologiji.

„To je prva sonda u svijetu izrađena u toj tehnologiji, što je značajan iskorak u nadogradnji postojećeg, inače premium ultrazvučnog aparata u Kardiološkoj ambulanti IBD-a. U praktičnom smislu, ovakvom sondom se postiže bolje fokusiranje snopa i penetracija u tkivo, pa samim tim i bolji kvalitet slike, sa uglom vidljivosti od 120 stepeni (postojeći ugao vidljivosti je do 80 stepeni)“, pojasnio je dr Nikčević.

„Ovakve karakteristike su od neprocjenjivog značaja za pregled dječijeg srca, za uočavanje najsitnijih strukturnih anomalija kod malih, često nerazvijenih i nezrelih pacijenata, ali i tkivnih zapaljenskih i degenerativnih promjena koje su na granici vidljivosti golim okom. Stoga je nabavka ove sonde znak razumijevanja i uvažavanja posla koji obavljaju zaposleni u Kardiološkoj ambulanti u čije ime se, kao i u svoje, zahvaljujem menadžmentu Instituta za bolesti djece što je donaciju usmjerio upravo za ovaj aparat. Zahvalni smo i Euro Tehnici koja je obezbijedila potrebna novčana sredstva za nabavku sonde te se tako upisala na listu dobrotvora naše bolnice“, istakao je dr Nikčević.

Dr Elzana Škrijelj, toksikološkinja Centra za sudsku medicinu KCCG

Toksikološkinja Centra za sudsku medicinu KCCG-a, Elzana Škrijelj, se takođe zahvalila na opredijeljenoj donaciji ovoj organizacionoj jedinici KCCG-a jer su im donirani aparati neophodni u svakodnevnom radu.

„Donirani aparati vaše kompanije neophodni su nam u svakodnevnom radu. Televizor je namijenjen za obdukcionu salu da tokom obdukcije obducent pregleda slajdove snimanja sa uviđaja, te u edukativne svrhe. Što se tiče ostalih aparata, suvišno je pojašnjavati upotrebu, imajući u vidu da je u proces rada važna i adekvatna klimatizacija prostorija. Koristim ovu priliku da istaknem činjenicu poznatu našoj javnosti da je naš Centar jedini u Crnoj Gori koji se bavi sudskom medicinom, te da se svakodnevno trudimo da unaprijedimo rad Centra“, kazala je Škrijelj.

U ime Kliničkog centra Crne Gore dr Majić je direktoru kompanije Euro Tehnika uručio zahvalnicu.

Dr Velibor Majić, direktor IBD-a uručio je zahvalnicu direktoru kompanije Euro Tehnika

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top