Humanost na djelu „Devet dobrih žena“

Neformalna grupa građanki „Devet dobrih žena“ donirala je murale Odjeljenju za radiologiju Instituta za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) kao i igračke. Na humanitarnom gestu naših plemenitih sugrađanki, u ime najmlađih pacijenata i osoblja IBD-a, zahvalila se VD načelnica Odjeljenja za radiologiju dr Zorka Badnjar Ilić.

Murali na zidovima ultrazvučne dijagnostike IBD

„Iskreno se zahvaljujem na donaciji jer će naši najmlađi pacijenti tokom dijagnostike boraviti u prostoru njima prilagođenom. Oslikani murali sa likovima iz crtaća i igračke sigurno će im umanjiti stres i stvoriti osjećaj da su u dječijoj igraonici a ne u bolnici. Naša ustanova čini napore da obezbijedi ugodan osjećaj našim mališanima tokom boravka u bolnici. Raduje me što nam u tome pomažu i prijatelji naše ustanove. Značaj ove donacije je poseban jer se radi o grupi „Dobrih žena“ koje svojim humanitarnim radom čine dobra djela našu zajednici“, istakla je dr Badnjar Ilić.

9 dobrih žena sa dr Zorkom Ilić, VD načelnicom Odjeljenja za radiološku dijagnostiku IBD

“Devet dobrih žena” su se zahvalile na dobrodošlici i obećale da će biti još ovako lijepih akcija za naše najmlađe pacijente. Kažu za sebe da su mala “četa”, ali odabrana, koja svojim volonterskim radom doprinose opštem dobru, a djelatnost obavljaju putem sopstvenih izvora finansiranja i uz pomoć prijatelja.

“Našu grupu, pored mene, čine Sanela Rastoder, Bojana Nenezić, Ivana Nedović, Tamara Šljivančanin, Jagoda Mijatović, Milica Kočović, Jadranka Dragićević i Irena Jočić.  Mi smo sugradjanke, koje misle na opšte dobro svih nas. S obzirom da su u grupi većina majke i da smo sve posebno osjetljive na djecu, rodila se ideja da organizujemo ovu akciju pod nazivom „Za osmijeh više“. Ideja je bila da mališanima liječenje bude što prijatnije i ugodnije, a medicinskom osoblju rad”, pojasnila je Biljana Otašević.

Zidovi u vedrim bojama sa likovima crtanih junaka (Sunđer Bob, Ariel, princeze, ribice, Spajdrmen), kao i donirane igračke animiraće mališane tokom dijagnostike.

“Naravno, akcija se ne bi mogla sprovesti bez naših prijatelja koji su nam pritekli u pomoć sa toliko ljubavi i pažnje. Nadamo se da smo vas obradovali i da ćete u narednom periodu uživati u novom duhu i ambijentu. “Devet dobrih žena” će uvijek misliti na vas i u narednom periodu osmišljavati neke nove lijepe akcije” poručila je Otašević.

Podijeli objavu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top