Igračke za mališane: Američki marinci donirali poklone djeci u IBD-u

Američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke predala je tradicionalnu, godišnju donaciju američkih marinaca Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG). Ovaj program koji podrazumijeva darivanje igračkama djecu koja su na bolničkom liječenju traje od 1947. godine i od tada se sprovodi u čitavom svijetu.

Američki marinci donirali poklone djeci u IBD-u

„Srećna sam što sam danas u KCCG, odnosno u dječijoj bolnici, s ciljem da podržim program američkih marinaca „Igračke za mališane” koji se sprovodi u čitavom svijetu. Američka ambasada u Podgorici koordinirala je projektom zahvaljujući kom će, kroz ovu donaciju, svako dijete koje praznike provodi u bolnici, dobiti nove igračke koje će im, nadamo se, vratiti osmjeh na lice, a roditeljima vratiti nadu. Hvala vam što ste nam dozvolili da budemo dio vaših praznika i želim vam zdravlje, sreću i prosperitet u Novoj godini“, kazala je ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Rajzing Rajnke.

Dr Velibor Majić, direktor IBD sa Džudi Rajzing Rajnke

Na donaciji je zahvalila direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović, koja je podsjetila da su SAD u najtežem zdravstvenom trenutku dokazale da su pravi prijatelji Crne Gore.

Sa primopredaje donacije u IBD

„Podsjetiću javnost na donaciju od čak dva miliona i sedamsto hiljada dolara zahvaljujući kojima će naša država, uz pomoć američkih prijatelja, ostvariti sve ciljeve koje su zacrtale međunarodne zdravstvene adrese, a odnose se na borbu protiv pandemije COVID 19 u 2022. godinu“, navela je dr Radulović.

Tradicionalna godišnja donacija američkih marinaca Institutu za bolesti djece

„Današnji gest američke ambasadorke i marinaca koji su obezbijedili poklone za našu djecu koja vrijeme uoči praznika provode, uz dužnu brigu i pažnju, u Instititu za bolesti djece, je za svako poštovanje. Način na koji se odnosimo prema djeci je odraz našeg čojstva, čime dolazak cijenjene ambasadorke shvatam ne kao posjetu strancima, već kao boravak svoga na svome“, zaključila je direktorica KCCG.

Ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke i direktorica KCCG dr Ljlijana Radulović

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top