Institut za bolesti djece dobio je novi mikroskop

Turistička agencija “Congress Travel” iz Podgorice, povodom svog jubileja, deset godina od osnivanja, donirala je za potrebe Odjeljenje za hematologiju i onkologiju Instituta za bolesti djece savremeni mikroskop sa kamerom, softverom i kompjuterom sa pratećom opremom.

Tim povodom danas je održana svečana primopredaja doniranog aparata.

U pitanju je posljednja riječ elektronike, u vrijednosti od 13.500,00€. Mikroskop omogućava visokokvalitetno gledanje preparata. Kompjuterska oprema omogućava da se preparat gleda i na ekranu, a softver da se nalazi arhiviraju i elektonskim putem pošalju u bilo koju zdravstvenu ustanovu koja ima isti softver.

“Mi smo turistička agencija koja se bavi organizacijom konferencija i kongresnog turizma koja je osnovana 2007. godine. Povodom jubileja, deset godina od osnivanja, odlučili smo da dio profita preusmjerimo za ovaj aparat. Nadam se da ovo neće biti jedina donacija, već da je ovo početak naše dalje saradnje” kazao je direktor Congress Travel-a Ivan Mijović.

Direktorca Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević zavhalila se Agenciji na vrijednoj donaciji i što je mikroskop usmjerila za Odjeljenje za hematologiju i onkologiju i time se pridružila prijateljima IBD-a.

“Hvala vam što ste dio svog desetogodišnjeg profita uložili u Odjeljenje za hematologiju I onkologiju i pridružili se prijateljima IBD-a koji su svojim donacijama omogućili da do kraja ove i početkom iduće godine dobije najsavremeniju opremu na kojoj će nam zavidjeti pojedine zdravstvene ustanove”, kazala je direktorica Kovačević najavljujući i dalja ulaganja u savremenu opremu za potrebe IBD-a kao i dalju edukaciju kadra.

Ona je u ime KCCG direktoru Agencije gdinu Ivanu Mijoviću uručila zahvalnicu.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top