Institut za bolesti djece dobio novi aparat za ultrazvuk srca

Institut za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) bogati je za novi, savremeni, aparat za ultrazvuk srca. Za nabavku navedenog aparata, čija ukupna vrijednost iznosi oko 60 hiljada eura, polovinu sredstava obezbijedio je Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS).

Direktor Pedijatrijske klinike IBD-a, kardiolog dr Draško Nikčević kazao je da se radi o aparatu premium klase:

“Oni koji se razumeju u tehniku, znaju vrlo dobro šta znači premijum klasa. Mislim da ustanova ovog tipa kao što je IBD KCCG, kao nacionalna i krovna institutcija koja se brine o zdravlju djece, zaslužuje jedan ovakav aparat. Sa ovim aparatom se omogućava evaluacija i dijagnostikovanje najkompleksnijih urođenih srčanih mana, patologija koja je prilično zastupljena među najmlađom populacijom i koja zista zahtijeva sofisticirane dijagnostičke tehnike, koje ovaj aparat nesumnjivo pruža,” rekao je dr Nikčević.

Dr Nikčević je dalje pojasnio da softver pruža i mogućnost nadogradnje za narednih 20 godina.

Odgovarajući na novinarsko pitanje dr Nikčević je saopštio da na godišnjem nivou bude prosječno oko 20 pacijenata sa kompleksnim, najsloženijim srčanim manama koji zahtijevaju praćenje tokom cijelog života.

U ime menadžmenta KCCG donatorima se zahvalila direktorka Zorica Kovačević:

“Ovo je pravi primjer kako društveno odgovorne kompanije, dio svog profita na godišnjem nivou, ulažu u zdravlje naše nacije, a prije svega najmlađe populacije. Želim vam uspeh u radu i da se zahvalim u ime zdravstvenog sistema i svih onih kojima će biti potreban ovaj aparat. Uspeli smo da kupimo najsavremeniji aparat zahvaljujući vama. Ovo je još jedan dokaz da je menadžment Kliničkog centra Crne Gore u toku svog jednogodišnjeg rada uspio da nabavi ono što je neophodno u Institutu za bolesti djece, zahvaljujući Vladi, Ministarstvu zdravlja i podršci društveno odgovornih kompanija”, istakla je Kovačević.

Ona je podsjetila da će početkom aprila IBD dobiti još jedan savremeni aparat. U pitanju je magnetna rezonanca od 1,5 T koji je, takođe, obezbijeđen iz donatorskih sredstava.

“Sa tim projekatom ćemo zaokružiti tu neophodnu opremu koja je bila potrebna IBD-u. Ostaje samo da sačekamo naše nove specijalizante, da bi obezbedili dovoljan broj kadra u narednom period. Idemo korak po korak u pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite, prije svega najmlađim pacijentima”, dodala je Kovačević i izvršnom direktoru CEDIS-a Zoranu Đukanoviću uručila zahvalnicu..

“Moram da izrazim zadovoljstvo što smo danas ovdje i što prisustvujemo puštanje u rad jednog ovakvog modernog i moćnog aparata. Naša djeca su naša najveća briga i veoma nam je drago što smo kao društveno odgovorna kompanija imali priliku da jedan ovakav aparat kupimo i poklonimo ovom Institutu. Nadamo se da će tih akcija biti još, prije svega iz razloga društvene odgovornosti naše kompanije. CEDIS je relativno mlada kompanija koja će sigurno nastaviti sa ovakvim akcijama, da pomažemo Klinički centar, a posebno IBD-u. Za kraj da poželim uspješan rad, ali da budu svi kvalitetno ispraćeni iz ove ustanove i zdravo da se vrate kući”, kazao je ovim povodom direktor CEDIS-a Zoran Đukanović.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top