Institut za bolesti djece dobio novi operacioni sto

Institut za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dobio je novi mobilni operacioni sto za potrebe pedijatriskih pacijenata u vrijednosti oko 40.000,00€. Sredstva za nabavku je obezbijedio dr Nicholas Alissa sa svojim sinovima, mr Simon Alissa i mr Amad Alissa, i poslovnim partenerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Tim povodom danas je u IBD-u održana svečana primopredaja donacije.

U ime IBD-a donatorima se zahvalila direktorica ove organizacione jedinice naše ustanove dr Sonja Milašinović.

“Koristim priliku da se zahvalim našem prijatelju gospodinu Alissi koji je u vrlo kratkom vremenskom roku upriličio drugu posjetu Institutu za bolesti djece sa veoma vrednim poklonom. Naime dobili smo operacioni sto koji je visokih tehnoloških karakteristike i zavidne tržišne cijene.  Dobijanjem ovog operaciona stola daleko će se olakšati  rad našim operaterima i omogućiće adekvatan i komforan rad u svim oblastima dečiji hirurgije, dečija ortopedije i dječije otorinolaringologije”, kazala je dr Milašinović.

 

“Naša zahvalnost je zaista veoma velika povodom doniranja aparata za magnetnu rezonancu a sa ovim stolom se tehnološki upotpunjujemo i stvaraju nam se uslovi da  možemo kvalitetno i relaksiranije raditi”, rekla je dr Milašinović.

 

Dr Nicholas Alissa je iskazao zadovoljstvo što je opet u Crnoj Gori i što ima priliku da  podrži našu ustanovu najavljući i dalje vrijedne donacije.

 

 

“Nama je drago da budemo opet ovdje u Dečijoj bolnici. Kao što znate ranije smo došli za magnetnu rezonancu, posle toga smo saznali da je bilo neophodno isto za djecu taj operacioni sto i da smo reagovali vrlo brzo, kao što smo naveli ranije”, kazao je dr Alissa i najavio da će on, njegova porodica i prijatelji, u skladu sa mogućnostima, nastaviti da doniraju našu ustanovi, naročito, kako je rekao, “kada se radi o crnogorskim mališanima”.

 

“Tako da je nama jako drago jer je taj sto zaista jako moderan i u dogovoru sa  menadžmentom, gđom Kovačević i dr Erakovićem, smo izabrali najbolji operacioni sto za operacione sale za mališane. Nama je to dužnost, ljubav prema zemlji, prema narodu i pogotovo prema djeci. Zato je i moj sin Adam došao iz Amerike da učestvuje i da pomogne” rekao je dr Alissa i najavio posjetu njegovog sina Domu za djecu bez roditelja u Bijeloj sa namjerom da sa bratom Simonom donira ovu ustanovu.

 

 

Direktorka KCCG Zorica Kovačević je povodom vrijedne donacije uručila zahvalnicu mr Adamu Alissi koji će, kako je kazala,  zajedno sa svojim ocem, bratom Simonom i prijateljima svog oca i dalje donirati crnogorsko zdravstvo.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top