Institut za bolesti djece dobio novi transportni inkubator

Institut za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dobio je novi transportni inkubator, u vrijednosti od 14.260 eura. Sredstva za nabavku je obezbijedila Ambasada Narodne Republike Kine, sa sjedištem u Podgorici.

U Kliničkom centru Crne Gore danas su se sastali direktorka Zorica Kovačević i predstavnici Ambasade Narodne Republike Kine, Ambasador Nj. E. Cui Zhiwei i zamjenik Ambasadora i politički savjetnik Zhang Xiang, u prisustvu medicinske direktorice Snežane Raspopović i predsjednika Odbora direktora KCCG dr Jevta Erakovića.

Ovim povodom u ime menadžmenta KCCG donatorima se zahvalila direktorka Zorica Kovačević:

“KCCG izražava duboku zahvalnost na vrijednoj donaciji, transportnog inkubatora za potrebe Institut za bolesti djece. Ovo je dokaz prijateljskih veza i odnosa između naših državama, poštovanja i želje da ambasada Narodne Republike Kine u Crnoj Gori učestvuje u nabavci savremene opreme koja je potrebna IBD-u. Omogućili su nam da nabavimo savremeni transportni inkubator koji će služiti djeci iz čitave Crne Gore”, kazala je Kovačević, i dodala da očekuje nastavak dobre saradnje KCCG i Ambasade ali i naše dvije države.

U ime predstavnika Ambasade Narodne Republike Kine obratio se Ambasador Nj. E. Cui Zhiwei:

“Drago mi je što sam došao na ovaj događaj. Takođe, mi dugujemo zahvalnost Kliničkom centru Crne Gore što nam je omogućio tako lijepu priliku da možemo pomagati. Kina i Crna Gora imaju tradicionalno i dugoročno prijateljstvo i proteklih godina mi se zalažemo da u okviru svojih sposobnosti i mogućnosti pružimo pomoć za poboljšanje života građana”, istakao je Ambasador Nj. E. Cui Zhiwei.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top