KCCG I KINESKA KOMPANIJA CRBC POTPISALI UGOVOR O PRUŽANJU STRUČNIH USLUGA

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Zorica Kovačević i direktor kineske kompanije CHINA ROAD AND BRIDGE CORPORATION, D.O.O. Peking (CRBC) Hei Shiqiang potpisali su danas Ugovor o pružanju stručnih usluga iz domena zdravstva. Potpisivanju Ugovora je prisustvovao i potpredsednik Vlade Milutin Simović koji je kazao da je stavljanje potpisa na dokument dodatno potvrđeno povjerenje koje strani državljani na radu u Crnoj Gori imaju u Klinički centar i zdravstvene usluge koje pruža crnogorski zdravstveni sistem.

Kompanija CRBC kao odgovorna kompanija sa punom sigurnošću oslanja se na Klinički centar kazao je Simović i  dodao da je siguran da će naša ustanova opravdati povjerenje koje mu je dato.

“Zahvaljujemo kineskoj strani na povjerenju koje ovim ugovorom iskazuje i prema zdravstvenom sistemu  Crne Gore. Sa ovom podrškom, u ukupnom iznosu od 500.000 eura, prevazići će se usko grlro u Kliničkom centru i proširiti kapaciteti Intenzivne njege i unaprediti kvalitet usluga intenzivne zdravstvene njege za pacijente kojima je potrebna”,  kazao je ovim povodom potpredsjednik Simović.

Direktorka  Kovačević je sa zadovoljstvom istakla da je potpisivanjem Ugovora omogućena izgradnja novih 11 mjesta u Centralnoj intezivnoj njezi, što je ujedno i prva nadogradnja ove organizacione jedinice naše ustanove od useljenja u glavnu zgradu daleke 1974. godine.

“Iskazujem veliku zahvalnost ambasadoru Kine i potpredsedniku  Vlade koji su započeli ovaj projekat koji su uspješno zajednički doveli do kraja i time stvorili uslove da tokom naredne nedelje raspišemo građevinsko-zanatske radove. Obezbeđena sredstva ćemo koristiti za nabavku nove savremene opreme i time stvoriti mogućnost da imamo novih 11 mjesta u Centralnoj intenzivnoj njezi i šest mjesta u Jedinici za moždani udar. Samo da napomenem da od 1974. godine, kad je izgrađen KCCG, ovo je prvi put da mi radimo na nadogradnji novih mjesta u Centralnoj intenzivnoj njezi. Mi to moramo uvijek da imamo za sve teške saobraćajne udese, sve teške pacijente, i naravno Intezivna njega prati svakodnevni tok operativnih zahvata koje  imamo na svim klinikama u KCCG. Svim teškim pacijentima je potrebno da određeno  vrijeme provedu u Centralnoj intenzivnoj njezi. Sa ovim obezbjeđivanjem sredstava i saradnjom koju imamo sa kompanijom CRBC, Crna Gora ne treba da misli u narednom period. Stvorili smo uslove za novi 16 mjesta i time smo stvorili uslove da pacijenti Crne Gore i kompanija CRBC što prije dolaze do kvalitetne zdravstvene zaštite i da liste čekanja budu svedene na najmanju moguću mjeru”,  kazala je Kovačević.

Direktorka Kovačević je takođe istakla da je danas završena i nabavka teške opreme koju  je Vlada finansira sa 7 miliona eura.

“Zadovoljna sam time što je KCCG dobio najkvalitetniju i najsavremeniju medicinsku opremu koja će vrlo brzo biti stavljena u funkciju”, dodala je Kovačević.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top