KCCG Mjesečno primimo 16 hiljada pacijenata, a svakog sata pregledamo najmanje 20 ljudi

U cilju sprječavanja širenja dezinformacija, inforišemo cjelokupnu javnost da je samo tokom ovoga mjeseca u Urgentnom centru ili prijemom u KCCG preko njega, pregledano oko 16 hiljada pacijenata. Sve to postižemo jer imamo i ljekara i tehničara i medicinskog materijala kog dobavljamo preko Montefarma jer KCCG, što je opšte poznato, ne vrši nabavke samostalno već, kao i sve ostale bolnice i domovi zdravlja, preko državne apoteke. Dakle, u UC svakog dana pregledamo oko 520 ljudi, a u svakom satu primimo po 20 pacijenata.

Svako od pacijenata dobija kompletnu zdravstvenu zaštitu, a UC je 24 sata dnevno na zadatku spašavanja ljudskih života bez izuzetaka i bez razlika i u kontinuitetu.

Dakle, isto kao što je nedavno, navodno, falilo hidrogena, isto je sad tako “tačno” da u UC nedostaje Controloca. To nije istina.

Sa druge strane, ponavljamo da je tačno, o čemu uvjek samoinicijativno informišemo i pacijente i cjelokupnu javnost, da se sporadično dešava da pojedini aparati budu van upotrebe što je očekivano jer se na nizu odjeljenja decenijama oprema nije obnovljena. Čak i u tim situacijama, nijedan pacijent nije ostao uskraćen za zdravstvenu uslugu.

U posljednje dvije godine, shodno prioritetima, nabavljamo nove aparate, obnavljamo u potpunsoti klinike i prvi put od 1974. godine gradimo i dvije nove zgrade. Sve u cilju pružanja efikasne zdravstvene zaštite i stvaranja uslova za rad i liječenje u okolnostima dostojnim čovjeka.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top