KCCG najbolja ustanova 2021. godine: Ima bolesti osim COVID-a, radili sve vrijeme na svim frontovima

Godišnja nagrada Ljekarske komore Crne Gore koju je dobio Klinički centar Crne Gore za najbolju zdravstvenu ustanovu je najbolja stručna ocjena u vezi sa funkcionisanjem najveće bolnice u državi. To je ocijenila direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović nakon preuzimanja nagrade koja joj je dodijeljena na svečanosti koja je organizovana na Medicinskom fakultetu u Podgorici.

Sa dodjele godišnje nagrade Ljekarske komore Crne Gore

„Ovo je nagrada koju niko lično ne može da svojata, već je sa zadovoljstvom prihvatam u ime svakog od oko tri hiljade zaposlenih – i ljekara i medicinskih sestara i nemedicinskog osoblja“, naglasila je dr Radulović.

Ona je podsjetila da je KCCG ove godine radio paralelno, uporno i dosljedno na svim frontovima.

Dr Ljlijana Radulović, direktorica KCCG

„Mnogo bi lakše bilo da smo, kao što je učinjeno tokom 2020. godine na šest mjeseci zatvorili bolnicu za sve što nijesu COVID i hitni slučajevi. Ali, mi to nijesmo učinili. Mi smo, svjesni, i post COVID posljedica i svih ostalih oboljenja koja moramo da tretiramo, vrata KCCG držali otvorenim za sve naše pacijente, svakog dana, 24 sata dnevno“, kazala je ona.

„Ove godine smo pružili oko 320 hiljada zdravstvenih usluga. Uz to smo nadoknadili 40 hiljada pregleda iz prošle godine“, naglasila je direktorica KCCG.

Dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG na godišnjoj nagradi Ljekarske komore Crne Gore

Dr Radulović je zahvalila svim kolegama na čelu sa ministarkom zdravlja Crne Gore, dr Jelenom Borovinić Bojović koja je, kako je navela, još jednom dokazala da u njoj imaju neprikosnovenog partnera.

Dr Jelena Borovinić Bojović

„U momentu koji je bio najmanje zgodan javno se, početkom godine, založila za konačno povećanje plata. Kao što je i sama ministarka ranije napomenula, ljekari to ne doživljavaju kao milostinju već kao dio duga države prema onima koji samo u jednoj sedmici, i noću i danju i subotom i nedjeljom spašavaju ljudske živote, a samo u jednoj sedmici, u cijeloj državi, urade preko 150 hiljada pregleda, prijema, operacija i sl“, navela je dr Radulović.

Godišnja nagrada Ljekarske komore Crne Gore

„Uz očekivanje da će solidarnost nastaviti da bude temelj našeg rada, zahvaljujem kolegama iz svih bolnica, domova zdravlja i Hitne pomoći na profesionalnoj saradnji. Želim vam svima srećne praznike uz želju da ćete ih, kao i sve predstojeće vrijeme, provesti u dobrom zdravlju“, zaključila je ona.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top