KCCG podržava inicijativu Sindikalne organizacije o izradi Posebnog kolektivnog ugovora

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) podržava inicijativu Sindikalne organizacije KCCG o izradi Posebnog kolektivnog ugovora za našu zdravstvenu ustanovu.

To je saopštila direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović, na sastanku sa predsjednikom ovog sindikata, Nebojšom Radonjićem. Sastanku su prisustvovali i medicinski direktor, dr Zoran Terzić, pomoćnica direktora za pravne i kadrovske poslove, Neda Mrdović i rukovodilac službe za ekonomsko-finansijske poslove, Sunčica Adžić.

Obje strane saglasne su da Posebni kolektivni ugovor mora ravnopravno da tretira sve zaposlene KCCG, kao i da se u okviru Kolektivnog ugovora uvijek, u skladu sa mogućnostima, radi na poboljšanju uslova rada i zarada.

Sagovornici su dogovorili i aktivnu saradnju u cilju eliminisanja neopravdanih bolovanja koja remete rad najveće zdravstvene ustanove, a kao jedan od modela razmatra se aktiviranje ambulantnog dispanzera koji će biti nadležan za KCCG.

Uprava KCCG, takođe, saglasila se sa molbom Sindikalne organizacije KCCG da se pojača kontrola parking mjesta u krugu naše ustanove kako bi se što više mjesta oslobodilo za zaposlene, posebno uoči očekivanog početka građevinskih radova. To će biti privremeno rješenje do izgradnje novog Urgentnog centra u okviru čije će podzemne garaže biti obezbijeđena dva nivoa parking mjesta za naše zaposlene.

Uprava KCCG ostaje na raspolaganju za sve konstruktivne sugestije, a u cilju unaprjeđenja uslova rada u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top