Svjetski dan borbe protiv malignih bolesti

Institut za onkologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i ove godine pridružuje se globalnoj kampanji povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv malignih bolesti.

Tim povodom, ljekari i medicinske sestre, u centralnom holu Instituta za onkologiju, sjutra – 4. februara, organizuju zdravstveno-preventivne aktivnosti u terminu od devet do 11 časova, kada će zainteresovanim građanima dijeliti savjete i promotivni material.

Na inicijativu Unije za međunarodnu kontrolu malignih bolesti (UICC) iz 2000. godine, Svjetski dan borbe protiv malignih bolesti obilježava se svake godine 4. februara. Zbog visoke učestalosti i visoke stope smrtnosti ljekari maligna oboljenja smatraju epidemijom modernog doba. Cilj obilježavanja je djelovati preventivno na globalnom nivou i na taj način spasiti milione ljudi od smrtnih ishoda koji se mogu spriječiti podizanjem svijesti i edukacijom građana kao i poboljšanjem kvaliteta života oboljelih od malignih bolesti.

Napominjemo da će se kampanja sprovoditi uz obavezno poštovanje opštih preporučenih preventivnih mjera (maska i odstojanje).

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top