KCCG: Svi termini za jul, avgust i septembar “planuli” za 14 dana

Od 1. januara do 1. aprila 2022. godine, tokom kojih je bilo oko 60 radnih dana, broj uputa koji su izdati za Klinički centar Crne Gore je skoro 86 hiljada.

Osim toga, većina najtraženijih specijalističkih pregleda, za koje je Klinički centar Crne Gore otvorio termine 23. marta i to za jul, avgust i septembar, zakazani su u roku od tri do 14 radnih dana. To znači da već krajem marta nije bilo više slobodnih termina kod naših specijalista i subspecijalista.

OBLAST

BROJ TERMINA KOJI SU OTVORENI 23. MARTA 2022. GODINE ZA JUL, AVGUST I SEPTEMBAR

ROK U KOM SU ZAKAZANI

HEMATO

728

DESET RADNIH DANA

REUMA

602

OSAM RADNIH DANA

ENDOKRINA

552

TRI RADNA DANA

GASTRO

827

11 RADNIH DANA

KARDIO

2.727

14 RADNIH DANA

           S druge strane, informišemo javnost i da je od 1. januara do do 1. aprila 2022. godine u Kliničkom centru Crne Gore urađeno oko 150 hiljada ambulantnih i hitnih pregleda, različitih dijagnostičkih procedura i prijema. Dakle, za oko 60 radnih dana u ovom periodu svakog dana smo, u prosjeku, pružili preko 2.100 različitih zdravstvenih usluga. U istom periodu, nažalost, na zakazani pregled nije došlo oko 40 hiljada pacijenata, što je oko četvrtine.

            U isto vrijeme, interventne ambulante rade sve vrijeme i za hitne slučajeve ne postoji lista čekanja. Preko Urgentnog centra tokom 2021. godine zabilježeno je 75 hiljada prijema, a od 1. januara do 1. aprila 2022. godine preko 12 i po hiljada.

            Klinički centar Crne Gore je već danas na dobrom putu da ove godine uradi za oko trideset odsto više pregleda nego tokom 2021. godine. Tokom prošle godine, urađeno je preko 450 hiljada pregleda što znači da ćemo ove godine, ako bude uslova da nastavimo ovim “udarničkim tempom”, do 31. decembra pregledati, bukvalno, oko 600 hiljada ljudi.

            Podsjećamo, KCCG je jedina ustanova tercijarnog nivoa u zemlji sa oko 650 hiljada stanovnika, a kao bolnica je, s obzirom na rad i organizaciju ostalih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, dužan da pruža zdravstvenu zaštitu stanovnicima Podgorice, Kolašina i Danilovgrada.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top