Klinički centar Crne Gore dogovorio saradnju sam Medicinskim Univerzitetom iz Beča

Saradnja iz oblasti molekularne patologije dogovorena je danas između Klničkog centra Crne Gore (KCCG) i Medicinskog Univerziteta iz Beča. S obzirom na stručne i naučne potencijale u Kliničkom centru Crne Gore i podgoričkom Medicinskom fakultetu posebno je potencirana dalja saradnja u domenu patologije tumora (onkopatologije), neuromišićnih bolesti i drugih rijetkih bolesti.

Navedenu saradnju dr Jevto Eraković, direktor KCCG dogovorio je sa eminentnim stručnjacima iz oblasti molekularne patlogije sa Medicinskog Univerziteta iz Beča, prof. dr Reginald E. Bittner i prof. dr Folfgang M. Schmidt.

Sastanku su, pored direktora dr Erakovića, prof. dr  Bittnera i prof. dr Schmidta, prisustvovali iz KCCG prof. dr Filip Vikmirović, direktor Centra za nauku i patolog prof. dr Mileta Golubović, kao i prof. dr Milana Panjković iz Kliničkog centra Vojvodine, Novi Sad i prof. dr Sanja Milenković iz Kliničko bolničkog centra Zemun, Beograd.

Osnova njihove naučne i stručne aktivnosti su patološki i genetski mehanizmi neuromuskularnih i drugih povezanih bolesti. U Centru za patologiju KCCG se od prije dvije godine obavlja bioptička dijagnostika neuromišićnih bolesti, te je ovaj sastanak bio prilika za razmatranje konkretne saradnje i razmjene iskustava iz oblasti dodatne molekularne dijagnostike, kako neuromolekularnih tako i drugih rijetkih bolesti.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top