Klinički centar Crne Gore i zvanično medicnski partner KK “Budućnost Voli”

Košarkašima KK “Budućnost Voli” danas su u Klinikom centru Crne Gore (KCCG) obavljeni sistematski pregledi, čime je i zvanično počela saradnja između podgoričkog košarkaškog kluba i najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori.

Direktor KCCG dr Jevto Eraković, obraćajući se novinarima tim povodom, izrazio je zadovoljstvo što je naša ustanova zdravstveni partner KK “Budućnost Voli”,  koji, kako je kazao, kao član Evrolige postiže velike rezultate i kao takav predstavlja crnogorski ponos.

 

– KCCG će u narednom periodu, kroz ovakve i sve ostale potrebne preglede, brinuti o zdravlju naših evroligaša. Takođe, iako ne bismo voljeli da bude takvih situacija, KCCG će zdravstvene usluge ponuditi i igračima gostujućih klubova, na potpuno ravnopravnim osnovama, kao i u najsavremenijim zdravstvenim centrima u evropskim zemljama. Naš cilj i perspektiva u budućnosti jeste da KCCG postane regionalni centar za ovaj dio Jugoistočne Evrope, a naravno da nam je želja da slijedimo sportske uspjehe KK “Budućnost Voli” i da u zdravstvenom sistemu postignemo ono što su oni postigli u sportskom  smislu, kazao je dr Eraković.

Predsjednik KK “Budućnost Voli” Dragan Bokan je naveo da je podgorički klub i do sada imao saradnju sa KCCG, a da je od danas obezbjeđivanje zdravstvene zaštite za košarkaše, kao inicijativa direktora KCCG dr Erakovića, još jedna stepenica više u unapređenju te saradnje. On je izrazio uvjerenje da će novi menadžment KCCG  uraditi sve  da u ovom mandatu obezbijedi veći nivo zdravstvene zaštite za sve građane Crne Gore.

-Siguran sam da će tim ljekara KK “Budućnost”, u saradnji sa svim doktorima u Kliničkom centru, sve uraditi da KK “Budućnost” završi ovu takmičarsku sezonu, istorijsku takmičarsku sezonu, jer smo među 16 najboljih u Evropi. Zato će nam trebati maksimalna podrška od strane svih ljekara Kliničkog centra Crne Gore i brza reakcija, kako za KK “Budućnost”, tako i  za 15 ostalih ekipa Evrolige, klubovima koji budu gostovali u Podgorici. Nadam se da će pregledi koji su juče počeli u Kliničkom centru, a koji se završavaju večeras, imati pozitivne rezultate i da će igrači biti spremni već sjutra da idu za Kolašin gde ćemo imati i bazične pripreme do kraja mjeseca i gdje se onda selimo za Beograd da nastavljamo pripreme za početak prvo superkupa, a onda i ABA lige, najavio je Bokan.

Košarkaš “Budućnosti” Nikola Ivanović, zahvalio se ime igrača KCCG na prefsionalizmu i posvećenosti, uz očekivanje da će usluge ljekara koristiti u najmanjoj mogućoj mjeri. Ipak, kako je kazao, osjećaju veliku sigurnost kada znaju da je tim tako kvalitetih doktora iza njih.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top