Klinički centar nabavio novi ortopedsko-traumatološki operativni sto

Ljekari Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) od juče izvode operativne zahvate na novom operacionom stolu najsavremenije tehnolologije.

U pitanju je mobilni operacioni sto sa elektro-hidrauličnim pomjeranjima svih bazičnih funkcija, marke Merra, koji je KCCG-u isporučen 6. jula i narednog dana stavljen je u upotrebu.

Novi operacioni sto najsavremenije tehnolologije

Zbog svoje mobilnosti i velike pokretljivosti omogućava poziciju svih operativnih regija kod pacijenata. Osim podešavanja visine, ima mogućnost pomjeranja u svim pravcima za sve dejelove tijela (od glave do stopala). Njegove tehnološke karakteristike omogućavaju RTG dijagnostiku prije, u toku i poslije operacije tako da obezbjeđuje maksimalan stepen operativne sigurnosti. Sve savremene ortopedsko-traumatološke metode uz pomoć ovog stola postaju jednostavnije, efikasnije i sigurnije.

 

Ukupna vrijednost stola je oko 110.000 eura, a sredstva su najvećim dijelom obezbijeđena iz budžeta. Jedan dio, je takođe, obezbijeđen iz sredstava KCCG-a, dok su po tri hiljade eura donirali Hipotekarna banka a. d. Podgorica i kompanija Bel d. o. o.

 

Ovo je još jedan dokaz da KCCG, osim ulaganja u stručni kadar, nabavkom nove opreme prati sve savremene trendove medicinske struke.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top