Klinika za očne bolesti bogatija za još jednu operacionu salu

Zahvaljujući razumijevanju i podršci Vlade Crne Gore koja je iz budžetskih sredstava preusmjerila  finasijska sredstva za potrebe još jednog važnog projekta Kliničog centra Crne Gore (KCCG), Klinika za očne bolesti od danas je bogatija za još jednu operacionu salu. Ukupna vrijednost za rekonstrukciju prostora i opremanje sale je ­­­­preko 305.000 € od kojih je najveći dio, preko 291.000 €, obezbijedila Vlada Crne Gore a preostali dio donirali su prijatelji naše ustanove kompanije „Osmi red“ blizu 6.200 € i „Heliant“ preko 8.000 €.

Renovirana OP sala i nova oprema

Prilikom svečanog otvaranja nove operacione sale ministar zdravlja Dragoslav Šćekić je kazao da je ovo veliki dan za crnogorsko zdravstvo.

Dragoslav Šćekić, ministar zdravlja Crne Gore

 „Nastavljamo talas opremanja zdravstvenih ustanova i unaprjeđenja zdravstvenog sistema. Otvaramo još jednu operacionu salu gdje ćemo značajno unaprijediti rad Očne klinike, ionako kvalitetan, koji smo u prethodnom periodu imali“, kazao je ministar Šćekić.

„Moram da napomenem da sam kao ministar jako zadovoljan rezultatima koje postiže Očna klinika i ovom  prilikom želim da se zahvalim načelnici i svim zaposlenim uz nadu da će nastaviti ovom dinamikom“ poručio je ministar.

Nabavljena nova oprema za OP salu
Oprema u renoviranoj OP sali

On je kazao da je Vlada sa razlogom imala sluha za potrebe medicinskih profesionalaca iz KCCG, te da su opredijeljena sredstva uložena na najbolji način s ciljem brže i kvalitetnije zdravstvene zaštite pacijenata, koji sada, kako je naglasio, “kada je Očna klinika dobila još jednu operacionu salu neće morati da se upućuju u inostranstvo za određene procedure, već će se one u skladu sa najvišim medicinskim standardima obavljati ovdje.“

Dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG

Direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović, zahvaljujući Vladi Crne Gore, ministarstvu zdravlja na čelu sa ministrom Drgoslavom Šćekićem i donatorima, sa ponosom je podsjetila da naša ustanova i tokom 2023. godine sa uspjehom ostvaruje visoko postavljene ciljeve.

Sa obilaska renovirane OP sale Klinike za očne bolesti KCCG

 „Kao što smo i obećali, postavili smo prilično visoke ciljeve u smislu rekonstrukcije Kliničkog centra. Ne samo što radimo na novim objektima, i kao što sam već ranije napomenula, imamo pet objekata koji su u fazi izgradnje ili su u pripremi za izgradnju, radimo i na postojećem objektu u Kliničkom centru. Veoma smo zahvalni da je Vlada izdvojila gotovo cijelu sumu novca koja nam je bila neophodna za stvaranje treće operacione sale u okviru Klinike za oftalmologiju. Od ukupno 305.000 € koje je bilo potrebno, Vlada je izdvojila preko 290.000 € i ovo razumijevanje da je neophodno povećanje kapaciteta, a samim tim i kvaliteta zdravstvene usluge u okviru svih postojećih klinika Kliničkog centra“, kazala je dr Radulović dodajući da danas govorimo o Klinici za oftalmologiju koja je jedna od brojnih mjesta, kako je kazala,  koje smo unaprijedili.

„Ja se na tome zahvaljujem i nadam se da će u buduće zdravstvo ostati na ovako prioritetnom nivou kao što je bilo i do sada“, istakla je dr Radulović.

Dr Jelena Radojičić, direktorica Klinike za očne bolesti KCCG

Direktorica Klinike za očne bolesti, dr Jelena Radojičić je podsjetila da je ova organizaciona jedinica naše ustanove 2017. godine otvorila dvije operacione sale u sklopu same Klinike.

„Klinika za očne bolesti se još 2017. godine odvojila od glavnog operacionog bloka otvoranjem dvije nove hirurške operacione sale i na taj način učinila rad na Klinici lakšim i efikasnijim. Dobijanjem tih sala intenzivirao se rad na Klinici i to pokazuju podaci o broju operacija koje uradimo na godišnjem nivou. Samo prošle godine smo uradili preko 4.500 operacija i uveli preko 15 novih hirurških procedura. Intezivnim radom na našoj Klinici tokom jula i avgusta 2023. godine uspjeli smo da listu čekanja za operaciju katarakte svedemo na manje od mjesec dana, čime smo opravdali i titulu najefikasnije  klinike KCCG koju smo dobili u decembru 2022. godine“, kazala je dr Radojičić.

Dragoslav Šćekić, ministar zdravlja Crne Gore sa dr Jelenom Radojičić, direktoricom Klinike za očne bolesti

 „Sredstva za treću operacionu salu koja je opremljena po najsavremenijim standardima obezbijedila je prvenstveno Vlada Crne Gore, a zatim i firme „Osmi red“ i „Heliant“, kojima se ovom prilikom ispred Klinike za očne bolesti najiskrenije zahvaljujem“, naglasila je dr Radojičić.

Predstavnici ministarstva zdravlja sa kolega iz KCCG

 „Takođe bih željela da se zahvalim kolegama i svim zaposlenima na Klinici za očne bolesti kao i onima koji su nam do sada pomagali, a nadamo se da će i ubuduće“, kazala je dr Radojičić.

Ministar Šćekić je medicinskom osoblju Klinike za očne bolesti poklonio ikonu Svete Petke da ih, kako je kazao, čuva dok obavljaju najhumaniji posao.

„Dok obavljate ovaj najhumaniji posao da vas čuva i daje vam snage da sigurni pružate najbolju njegu našim pacijentima“, kazao je ministar.

Ministar zdravlja Crne Gore Drgoslav Šćekić uručio poklon direktorici Klinike za očne bolesti dr Radojičić

Svečanom otvaranju prisustvovala je i državna sekretara Ministarstva zdravlja, dr Slađana Ćorić i medicinski direktor KCCG, doc. dr Zoran Terzić.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top