Kompanija “AbbVie” donirala je KCCG gastroskop i kolonoskop

Kompanija “AbbVie“ iz Sarajeva donirala je za potrebe Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) gastroskop i kolonoskop.

Ova vrijedna donacija omogućiće brže i kvalitetnije dijagnostičke pretrage pacijentima, kazao je na primopredaji aparata, direktor KCCG, dr Jevto Eraković, ocijeljujući da će donacija podići nivo rada gastroenterologa u KCCG.

„Želim da iskažem veliku zahvalnost gospodinu Dariju Nenadiću, ispred kompanije „AbbVie“, koja svojim vizionarskim i prijateljskim gestovima pokazuje da može postojati dobra saradnja između uspješnih farmaceutskih kompanija i KCCG“, poručio je Eraković.

On je kazao da kompanija „AbbVie“ u kontinuitetu podržava rad KCCG, i da je njihova pomoć bila od velikog značaja u dosadašnjem radu.

Načelnica Odjeljenja za gastroenterohepatologije, dr Olivera Sekulić, istakla je da će donirana oprema biti izuzetno značajna za rad Interne klinike.

„Sama činjenica da u toku ove godine, od početka pa do danas, imamo skoro sedam hiljada endoskopija, govori dosta. To je veliki broj pacijenata koji nama gravitira, veliki broj mladih ljudi koji imaju inflomatorne bolesti crijeva“, rekla je dr Sekulić.

Ona je kazala da je Odjeljenje za gastroenterohepatologiju uključeno i u druge programe, prvenstveno u prevenciju kolorektalnog karcinoma.

„Upravo zbog toga su nam aparati zaista neophodni i želim da se zahvalim kompaniji „AbbVie“, koja je to i prepoznala“, kazala je dr Sekulić.

Predstavnik kompanije „AbbVie“, Dario Nenadić, kazao je da je zadovoljstvo pomoći u radu KCCG na dan kada se obilježava Dan naše ustanove.

„Nadamo se da će ova donacija i sve naše buduće aktivnosti pomoć u budućem radu KCCG“, kazao je Nenadić.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top