LOVĆEN BANKA POVODOM JUBILEJA DONIRALA LAPAROSKOPSKE INSTRUMENTE IBD-u

Povodom obilježavanja četvorogodišnjice rada, Lovćen banka AD Podgorica, donirala je laparoskopske instrumente koji se koriste za minimalno invazivne hirurške zahvate za potrebe Dječije hirurške klinike Instituta za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) u vrijednosti oko 6.000€.

Tim povodom danas je u IBD-u obavljena svečana primopredaja kojom prilikom se dr Sonja Milašinović, direktorica IBD-a zahvalila Lovćen banci na vrijednoj donaciji.

– Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da pozdravim i da se zahvalim našim prijateljima, zaposlenim u Lovćen banci u Podgorici, koji su nam povodom obilježavanja četvrte godišnjice od svog osnivanja upriličili veoma vrijedan poklon. Naime, dobili smo novčana sredstva za kupovinu kompletnog seta za laparoskopsku minimalno invazivnu hirurgiju pedijatrijskog uzrasta. U kompletnom setu nalazi se 16 vrlo sofisticiranih laparoskopskih instrumenata čiji prečnik iznosi 3 i po milimetra što predstavlja u svjetskim trendovima najmanje promjere laparoskopskih instrumenata, kazala je dr Milašinović.

– Primjenom ovakvih laparoskopskih instrumenata omogućićemo da naši pacijenti imaju daleko manju tkivnu traumu prilikom operativnih zahvata, da postoperativna bolnost bude manja, da operativni oporavak bude kraći i samim tim da broj bolesničkih posoperativnih dana provedenih kod nas bude kraći, pojasnila je dr Milašinović

– Nabavkom ovih instrumenata naši hirurzi dobijaju mogućnost da primjenom ovako savremenih i sofisticiranih instrumenata pokažu maksimum svojih znanja i svojih veština i da u realnom vremenu prate svjetske trendove po pitanju napretka laparoskopske tehnologije, rekla je dr Milašinović i poželjela uspješan rad Lovćen banci izražavajući uvjerenje da će i dalje biti pouzdan partner naše ustanove a sve u cilju unapređenja zdravlja naše djece.

Direktorca Sektora za razvoj Lovćen banke Jovana Popović kazala je da je Lovćen banka povodom jubileja odlučila da nsatavi sa praksom doniranja IBD-u.

– Lovćen banka je nastavila sa praksom doniranja Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore. Iz razgovora sa timom ljekara prepoznali smo potrebu doniranja nabavke instrumenata za obavljanje minimalno invazivnih hirurskih intervencija kod djece. Ovom donacijom željeli smo da omogućimo najmlađim pacijentima da kroz teške životne borbe izađu sa što manje ožiljaka, kazala je Popović najavljujući da će Lovćen banka nastaviti sa praksom doniranja IBD-u.

Dr Milašinović je u ime KCCG uručila zahvalnicu Lovćen banci, kao društveno odgovornoj kompaniji koja ulaže u zdravstveni sistem Crne Gore i time pomaže one kojima je najpotrebnije, a to su naša djeca,

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top