Mališani vrtića “Ljubica Popović” posjetili Stomatološku polikliniku

Dolazak mališana JPU "Ljubica Popović", iz Podgorice na Stomatološku polikliniku KCCG

Svjetski dan oralnog zdravlja, koji se ove godine održao pod sloganom “Budite ponosni na svoja usta”, obilježava se u čitavom svijetu 20. marta.

U Crnoj Gori druga polovina marta je posvećena prevenciji oralnog zdravlja kada dječiji stomatolozi Kliničkog centra Crne Gore raznim edukativnim aktivnostima uče mališane o važnosti oralnog zdravlja te prevencije bolesti usta i zuba.

 

Djeci se obratila Dr Snežana Ražnatović, direktorica Stomatološke poliklinike KCCG

Tim povodom mališane starije II vaspitne grupe JPU “Ljubica Popović” objekat “Sunce” iz Podgorice ugostilo je Odjeljenje dječije i preventivne stomatologije Stomatološke poliklinike KlIničkog centra Crne Gore (KCCG).

 

Ljekari su podsjetili na važnost oralnog zdravlja

Mališane i njihove vaspitačice Bojanu Šoškić i Aleksandu Gazivodu dočekale su i srdačno pozdravile direktorica i glavna sestra Stomatološke poliklinike dr Snežana Ražnatović i Tanja Vujisić nakon čega su im specijalsiti dječije i preventivne stomatologije, načelnik Odjeljenje dječije i preventivne stomatologije dr Kemal Šahmanović i dr Danijela Subotić, slikovito objašnjavali osnovne pojmove o zdravlju zuba, upoznali ih sa stomatološkom opremom i demosntrirali pravilno pranje zuba.

Djeca su sa osmijehom učili o važnosti oralnog zdravlja

Mališani su takođe dobili savjete o pravilnoj ishrani, održavanju higijene usta i zuba, kao i o važnosti redovnih posjeta stomatologu. Imajući u vidu da se radi o uzrastu u kojem se pojavljuju prvi stalni zubi, stomatolozi su nastojali da im prilagođeno njihovim godinama približe važnost očuvanja zuba kao i zdravlja usne duplje, jer se ono odražava i na cjelokupno zdravlje organizma djeteta, kao i psihološki značaj lijepog osmijeha za svaku osobu.

Zauzvrat mališani su ljekarima recitovali pjesmice o oranom zdravlju.

Djeca su se recitacijom pjesama o zubima zahvalili ljekarima

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top