Međunarodni dan brige o sluhu

Međunarodni dan brige o sluhu, od 2007. godine kada je ovaj datum ustanovila Svjetska zdravstvena organizacija, obilježava se svakog 3. marta. Gubitak sluha predstavlja globalni problem koji značajno narušava kvalitet života ljudi. Cilj je da se skrene pažnja na prevenciju, odnosno, da se utiče na podizanje svijesti o značaju sluha i promociji aktivnosti koje doprinose očuvanju i unaprjeđenju zdravlja uva a samim tim i prevenira gubitak sluha. Datum nije slučajno odabran već prema brojevima: 3. 3.  koji mogu da simbolizuju par ušiju.

Međunarodni dan brige o sluhu

Tradicionalno Klinika za otorinolaringologiju (ORL) Kliničkog centra Crne Gore će se i ove godine pridružiti obilježavanju Međunarodnog dana brige o sluhu tako što će u petak 3. 3. 2023. godine, sa početkom u 15h organizovati preglede bez zakazivanja od strane izabranog doktora i bez uputa.

Zainteresovani građani koji žele da provjere sluh i budu pregledani toga dana, potrebno je da zakažu termin pozivom ambulante za ORL na broj telefona: 020 412 325. Naglašavamo da će pozivi biti otvoreni 3. 3. 2023. godine od 8h do 9h  i da će broj građana koji mogu biti pregledani na ovaj način biti ograničen na 15, a rad će biti organizovan uz obavezno poštovanje preporučenih epidemioloških mjera (obavezno nošenje maske za lice).

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top