Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić razgovarao sa uglednim kardiohirurzima iz Italije

Sastanak ministra zdravlja, Dragoslava Šćekića, sa predstavnicima italijanske bolnice San Bortolo

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić primio je danas predstavnike italijanske bolnice San Bortolo iz Vićence, kardiohrurge dr Lorisa Salvadora i dr Oliveru Rašović, povodom njihovog angažmana u Centru za kardiohirurgiju Kliničkog centra Crne Gore, gdje su počeli primjenu minimalno invazivnih operativnih procedura.

Eminentni italijanski ljekari, koji ove procedure u Vićenci izvode rutinski i iza sebe imaju veliki broj uspješnih operacija, iskazali su spremnost da, kako su naveli, kolegama iz Crne Gore prenesu svoje znanje i iskustvo. Tokom vikenda uspješno su urađena dva operativna zahvata, a planirano je još pet operacija.

Ministar Šćekić je istakao da je cilj Ministarstva zdravlja i cjelokupnog zdravstvenog sistema da uvođenjem savremenih metoda liječenja i dijanostike, pacijenti imaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu u svojoj zemlji i da je u tom smislu, angažman italijanskih ljekara višestruko važan. On je izrazio očekivanje je ovo samo početak saradnje i da se nada da će se ona dugoročno intenzivirati na obostrano zadovoljstvo. Prema riječima ministra zdravlja, od posebne važnosti je što će svi zdravstveni radnici u Centru za kardiohirurgiju KCCG proći obuku, koju će uz izvođenje operativnih procedura, sprovoditi italijanski kardiohirurzi, kako bi u dogledno vrijeme ove procedure izvodili samostalno i rutinski i bili referentni, ne samo u Crnoj Gori, nego i u regionu.

Sastanku su prisustvovali i generalna direktorica Direktorata za zdravstvenu zaštitu dr Slađana Ćorić, direktorica Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović i direktor Centra za kardiohirurgiju dr Srđan Pavićević.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top