Ministar zdravlja obišao gradilište buduće klinike

Radovi na Klinici za mentalno zdravlje teku dogovorenom dinamikom, rok završetka kraj januara 2024. godine.

Obilazak radova Klinike za mentalno zdravlje KCCG

Radovi na izgradnji nove Klinike za mentalno zdravlje teku planiranom dinamikom, izvođać radova će ispoštovati dogovoreni rok, pa će objekat u potpunosti biti završen krajem januara 2024. godine.

To je danas potvrđeno ministru zdravlja, Dragoslavu Šćekiću, koji je sa direktoricom Kliničkog centra Crne Gore, dr Ljiljanom Radulović i predstavnikom  izvođača radova, firmom Fidija obišao gradilište buduće klinike, tačno godinu od kada je položen kamen temeljac za ovu ustanovu.

Ministar zdravlje Dragoslav Šćekić u obilasku radova na Klinici

Na objektu su završeni grubi građevinski radovi, ugradnja spoljašnje bravarije, kao i razvod instalacija. U toku su radovi na izradi fasade, ugradnji unutrašnje bravarije i montaži spuštenih plafona, kao i priprema za postavljanje keramike i izradu molerskih radova.

Dragoslav Šćekić, ministar zdravlja Crne Gore

“Možete i sami vidjeti da je objekat već u ozbiljnoj fazi završetka, da se već privode i izvode  radovi u finalnoj fazi. Radujem se i što je izvođač radova, firma Fidija ispoštovala obećani rok, predviđen prilikom raspisivanja tendera“  kazao je ministar Šćekić dodajući “da se i ostali objekti u zdravstvu, u kojima su počeli radovi i rekonstrukcije, opremaju u skladu sa najsavremenijim standardima a sve s ciljem poboljšanja kvaliteta usluge za građane, ali i uslova za rad zaposlenih u zdravstvenom sistemu“.

Klinika za mentalno zdravlje KCCG

On je kazao da infrastrukturna ulaganja prati planirana kadrovska politika, koja će u narednom periodu rezultirati povećanim brojem specijalizacija i supspecijalizacija u skladu sa potrebama ustanova.

Obilazak Klinike

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore, dr Ljiljana Radulović, podsjetila je na nekadašnje uslove i tretman pacijenata oboljelih od mentalnih bolesti naglašavajući značaj budućeg objekta upravo zbog boljeg i adekvatnijeg tremana.

Dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG

“U budućem objektu  će se nalaziti 57 bolničkih kreveta. Ono što nas posebno raduje jeste  da će naši najmlađi pacijenti koji pripadaju ovoj grupi pacijenata imati po prvi put adekvatan hospitalni tretman. Sve ovo prati, što je veoma bitno, i povećanje kadra odnosno povećanje broja specijalista koji se bave dječjom psihijatrijom. Prije tri godine smo imali samo jednog, a danas ih već imamo četiri što dozvoljava mnogo bolji, mnogo kvalitetniji i sveobuhvatniji rad na našoj klinici“ kazala je dr Radulović.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top