Mirjana Perković – Prva žena zaštitar u KCCG

Naše društvo još uvijek je opterećeno mnogim predrasudama kao što je stereotipna podjela na muško-ženske poslove među svim generacijama. Međutim, današnja crnogorska žena je svjesna svojih sposobnosti i hrabro se suočava sa svim izazovima pa tako i sa ovim. Sve češće smo svjedoci da žene profesionalno, kvalitetno i odgovorno obavljaju poslove koji su do skoro bili rezervisani samo za mušku populaciju.  

Klinički centar Crne Gore (KCCG) uvijek će prihvatati i podržavati rodnu ravnopravnost. Iako zaposleni naše ustanove čine pretežno ženski koletiv, ima organizacionih jedinica u kojima su pojedini poslovi bili ranije rezervisani samo za muškarce. Međutim, sve češće žene, rame uz rame, sa svojim kolegama obavljaju jednako kvaliteno“muške polove”.

Najnoviji primjer je Mirjana Perković, prva žena koja u KCCG obavlja posao zaštitara. Nakon petnaestogodišnjeg radnog iskustva odlučila je da svoju radnu karijeru nastavi u Službi obezbjeđenja zaštite na radu i protiv-požarne zaštite KCCG. Kao što i zakonski propisi nalažu, posjeduje odgovarajuću licencu za zaštitu lica i imovine.

Mirjana Perković - Prva žena zaštitar u KCCG

Da se opredijeli za ovo zahtjevno i izazovno zanimanje, ne samo za žene već i za muškarce, motivisala ju je, kako je kazala, mogućnost neposredne i otvorene komunikacije sa građanima a posebno da im bude od pomoći.

“Kada je KCCG raspisao konkurs za zaštitara, nijesam imala dilemu. Prijavila sam se jer volim da pomažem ljudima a takva se mogućnost pruža najviše u KCCG. Posebno bih istakla da sam lijepo primljena i da imam punu podršku od svojih kolega što me izuzetno raduje”, istakla je Mirjana.

Podijeli objavu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top