Njemački stručnjak podržao ideju da KCCG postane regionalni centar za telemedicinu

Zamjenik direktora Centra za međunarodno-zdravstvenu sigurnost Instituta Robert Koh iz Njemačke, dr Andreas Jansen podržao je namjeru Kliničkog centra Crne Gore da u perspektivi postane regionalni centar za telemedicinu.

On je to saopštio na sastanku sa ministarkom zdravlja, dr Jelenom Borovinić Bojović i direktoricom KCCG, dr Ljiljanom Radulović u Podgorici, nakon što je našoj bolnici uručen robot za telemedicinu, prvi te vrste u istoriji Crne Gore. Zahvaljujući ovom aparatu, naše pacijente će preko video i audio veze, pregledati ljekari iz bolnice Šarite u Berlinu. Konsultacije će se održavati shodno potrebama KCCG, a isprva će biti usmjerene na COVID pacijente.

Dr Andreas Jansen

“Poruka o brisanju granica je zaista dobra jer virus ne poznaje granice. Zato ni mi ne treba da znamo za granice i zato moramo da budemo pametniji od virusa. Pozdravljamo ideju da Crna Gora psotane regionalni centar u oblasti telemedicine. Imaćete našu podršku u ostvarenju tih ciljeva“, poručio je ovaj ugledni njemački stručnjak.

Dr Martina Gasner iz berlinske bolnice Šarite objasnila je da telemedicina podrazumijeva razmjenu ideja koja daje odlične rezultate jer je koristan za obje strane.

 

Dr Martina Gasner

„Drago nam je da ćemo raditi i sarađivati sa vama i jedva čekamo da započnemo sa ovim programom i da se nastavi naša saradnja“, kazala je dr Gasner.

Inače, od novembra prošle godine, ljekari KCCG se usavršavaju u bolnici Šarite, a nekon toga, organizuju edukacije svojim kolegama u vezi sa, između ostalog, upotrebom robota za telemedicinu.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top