Mitropolija donirala KCCG ultrazvučni aparat za onkološke pacijente vrijedan 30 hiljada eura

Mitropolija crnogorsko primorska donirala je Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) ultrazvučni aparat za potrebe onkoloških pacijenata. Donaciju vrijednu oko trideset hiljada eura i aparat kog Institut za onkologiju do sada nije imao, uručio je mitropolit Joanikije. Njega su u KCCG dočekali ministarka zdravlja, dr Jelena Borović Bojović, medicinski direktor dr Zoran Terzić i direktorica Instituta, dr Sanja Lekić.

Donirani aparat Mitropolije crnogorsko-primorske

“Imamo običaj da uoči Božića posjetimo neku od važnih ustanova. Ovoga puta smo odlučili zbog ove vrlo komplikovane epidemiološke situacije i velikog opterećenja ljekara i medicinskog osoblja, a i cijeneći zaista vaš ogromni podvig u ovim teškim vremenima, da priložimo ovaj aparat. Nadamo se da ćemo olakšati i ljekarima i pacijentima i da ćemo makar malo doprinijeti našem narodnom zdravlju. Hvala na ovom susretu i neka vam bog blagoslovi vaš rad, vaš ogromni trud. Neka vam daruje snage da i ovu epidemiju pobijedimo svi zajedno, ali prevashodno zahvaljujući vašem trudu jer se oslanjamo na naše ljekare, ali moramo svi da podijelimo odgovornost u ovim danima i godinama”, naveo je mitropolit Joanikije.

Obilazak doniranog aparata

Ministarka zdravlja zahvalila je na vrijednoj donaciji Mitropoliji crnogorsko-primorskoj koja je i ovoga puta, kao i nebrojano puta do sada, učinila veoma važan gest.

“Zahvaljujući ovoj donaciji, od danas možemo da se pohvalimo da imamo veoma važan aparat koji je bio neophodnan kako za liječenje, tako i veoma važnu dijagnostiku teških onkoloških bolesnika. U tom smislu, posebno smo zahvalni što je baš ovaj aparat došao na ovo mjesto, u prave ruke ljekara koji spašavaju ljudske živote jer mi znamo da bez obzira na pandemiju u kojoj smo svi u ovo posljednje vrijeme posebno opterećeni moramo voditi računa i ne smijemo zaboraviti sve one pacijente koji se liječe od teških malignih bolesti i koji zavređuju takođe posebnu pažnju. Želim da iskoristim ovu priliku da čestitam predstojeće praznike svim vjernicima, i da im poželim ono što je najvažnije sa ove adrese, a to je, kao prvo, dobro zdravlje, dobro raspoloženje, slogu i mir i naravno da svi pomažemo jedni drugima. Pandemija nas upozorila da bez zajedništva nema prosperiteta”, napomenula je ministarka zdravlja.

Donirani apparat

Ultrazvučni aparat, kako je objasnila direktorica Instituta za onkologiju, dr Sanja Lekić, ima višestruki značaj. Zahvaljujući ovoj donaciji, svi pacijenti će sve usluge dobiti u Institutu i više neće morati ni povremeno da se transportuju u glavnu zgradu KCCG.

Ministarka dr Jelena Borovinić Bojović, dr Zoran Terzić medicinski direktor KCCG, Mitropolit Joanikije i dr Sanja Lekić, direktorica Instituta za Onkologiju KCCG

“Sa druge strane, moći ćemo da iskoristimo aparat za odjeljenske pacijente. U budućnsoti mi ćemo iskoristiti i druge tehničke mogućnosti ovog aparata u pravcu toga da neku grupu onkoloških pacijenata možemo da dijagnostifikujemo na licu mjesta”, navela je dr Lekić.

Na donaciji je zahvalio i medicinski direktor KCCG, dr Zoran Terzić, koji je istakao da je važno da svi pacijenti budu na uspješan i pravi način zbrinuti i liječeni.

Uručenje zahvalnice Mitropoliji crnogorsko-primorskoj

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top